Heren 3 Aastad Uit

Wat vooraf ging

Eerst even een stukje WhatsApp geschiedenis:

Op deze wijze is het team dat vorig jaar als JA1 door het leven ging dit jaar heren 3. En zoals uit het gesprek blijkt spelen we 1e klasse. De oefenwedstrijd waarnaar verwezen werd, werd overigens verloren met 3-1.

Maar goed, unaniem is het besluit genomen om als Heren 3 de eerste klasse in te gaan. Direct na de zomervakantie zijn we fanatiek aan het trainen geslagen. Waar mogelijk werd het tempo van de oefeningen wat opgeschroefd. Na drie weken trainen was het tijd voor de eerste wedstrijd.

Aastad uit

De eerste wedstrijd, dan weten we maar waar we staan. Om 18.00 uur mochten we aantreden in het sportcomplex op de Windmolenbroek nabij het stadion van de Calimero’s die overigens de avond daarvoor “The boys in red” de eerste nederlaag van de prille voetbalcompetitie bezorgde. Voor een enkele speler dus een ware beproeving om vlak langs dat stadion te moeten rijden. (de terugweg gingen er dus enkele auto’s de andere kant op).

En daar staan we dan in een mooie zaal in te spelen om de eerste wedstrijd in de seniorencompetitie te gaan spelen. Een wedstrijd die naar alle waarschijnlijkheid een tikkeltje boven ons niveau zou liggen. Goed voorbereid als altijd (aanvoerder had de telefoon bij zich zodat die naar huis kon bellen om zijn sportbroekje nog tijdig te laten bezorgen).

De wedstrijd

Nou hier kunnen we kort over zijn, we hebben een echte volleyballes gehad. De trainer/coach gaf dat al aan, maar dat het zo bewaarheid zou worden…. Enfin, geen ramp, zolang we maar leren van de lessen. Tot aan de kerst zullen we wel vaker tegen zo’n les aan lopen. Maar we hopen toch nog wel wat puntjes te sprokkelen. Het tempo in de wedstrijd lag nog veel hoger dan we op de trainingen bereiken. Dit houdt in dat we daar nog harder moeten gaan werken. Wat wel bleef in de eerste wedstrijd was de lol die we met elkaar in het spelletje hebben. Binnen een uur waren we klaar. Aastad had 100 punten gescoord, en wij kwamen uiteindelijk tot 39. Die 39 waren zeer netjes verdeeld over alle 4 de sets, dus geen uitschieters omhoog (en dus naar beneden). (25-11, 25-9, 25-9, 25-10).

Zoals gezegd, we weten nu waar we staan, en nog mooier waar we heen willen. Aastad wil kampioen worden, en wij willen niet degraderen. De laatste wedstrijd van het seizoen is de terugwedstrijd, kunnen we zien hoeveel we dit seizoen hebben bijgeleerd….