Heren 3 Rivo uit

We schrijven zaterdag 5 oktober in het jaar onzes Heeren 2019. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen RIVO op het programma. Even een korte verwarring, waarom werd er geen rekening gehouden met de werkzaamheden van het Ecoduct op de A35?

Dat soort verwarring treedt op als je in de jeugd alleen Rivo Rijssen treft in de competitie. Deze keer moeten we dus niet naar Rijssen maar naar het landelijke gelegen Rietmolen. Met de auto een rit van iets meer dan een kwartier. Echter in het heren 3 team zaten plotsklaps een aantal sportieve groenbewuste heren die vonden dat ze dit maal op de fiets naar de wedstrijd konden gaan. De ware reden was helaas minder nobel.... Deze spelers zouden 's avonds na de wedstrijd nog naar een feestje in Haaksbergen gaan.

Hoe dan ook vandaag naar Rietmolen een tegenstander die op de ranglijst evenveel punten had vergaard. Zij hadden er echter wel 1 wedstrijd minder voor nodig gehad, en dat was een wedstrijd tegen een kampioenkandidaat. De verloren sets waren krap aan verloren dus er moet wel volleyballend vermogen in het team zitten. Gelukkig voor ons hadden onze vrienden van het andere Rivo (Rijssen) gisteravond de wedstrijd met 4-0 verloren, dus wat er ook zou gebeuren we zouden ook komende week niet als laatste in de stand voorkomen. Daarentegen stonden we gisteravond, al was het maar kort (een uurtje of 2), 9e op de ranglijst.

Mochten we vandaag een puntje sprokkelen dan zouden we zelfs op de 10e plaats blijven staan.

Voor het eerst deze competitie troffen we een relatief jong team aan met een coach op de bank.

Week vooraf

Genoeg over de momenten op de wedstrijddag vooraf, even een korte terugblik op de voorafgaande week. Zoals gewoonlijk op maandag na een korte wedstrijdbespreking, waarin de complimenten van Holyoke werden overgebracht, lekker getraind. Hoewel... Een van de spelers voelde in zijn knie iets gebeuren en ging uit voorzorg naar de kant. Aangezien de knie warm was van de tot toen verzette arbeid kon de Fysiotherapeut er ook niet zoveel mee. Rust geboden, dus van de trainer de opdracht om woensdag niet te komen trainen, en zaterdag zouden we het aanzien.

Woensdag regende het nog een drietal andere afmeldingen, dus uiteindelijk stonden er 5 spelers in de zaal. Toen tijdens de warming up de kabel waarmee het net aan de muur zat het begaf stonden we echt voor een uitdaging. Het maandagochtendproduct konden we niet repareren, touwen waren niet te vinden, kortom een improvisatie van jewelste, en niet de meest vruchtbare training.

De Wedstrijd

Voor de trainer/coach en luxe, normaal moet hij kiezen wie er op de bank moeten beginnen, deze keer moest de keuze zijn wie er niet op de bank moet beginnen. Ook bij de heren houden we het gewoon vol, niet trainen is niet spelen, maar als er van de 9 spelers 4 een training missen gaat dat niet uitkomen. Enfin, de keus was snel gemaakt. De speler met knieklachten gaf aan dat het prima ging, en mocht dus starten. Het heeft geen nut de knie te laten afkoelen om later het gewricht weer vol te belasten.

Voor het gemak pak ik gewoon alle vier de sets in een keer. We hebben namelijk domweg volleyballes gehad. Niet dat onze heren er niets van bakten, maar vandaag tegen deze tegenstander kwamen ze gewoon op alle fronten te kort. Geen schande, we zitten nog in de leerfase. Tot ergens rond de 10 punten ging het redelijk gelijk op, daarna gaaf RIVO even wat gas bij om een veilige marge op te bouwen, om vervolgens de sets rustig uit te spelen. Zelfs het uitvallen van de spelverdeler in de 4e set heeft ons niet geholpen. RIVO deed lekker haar eigen ding, en wij deden ons best. setstanden 25-13, 25-11, 25-17 en 25-14. Vanaf deze plek weer een hartelijk dank voor de ondersteuning van onze hondstrouwe supporters die ook weer in grote getale waren verschenen. Zelfs ouders die niet hoefde te rijden verschenen in de zaal, en hadden een klaterend en bemoedigend applaus voor onze jongens na afloop van de wedstrijd over.

Prima vermaakt

Supporters dachten er het hunne van.

 

 

 

 

 

 

Volgende week spelen we thuis tegen Avanti, een ploeg die momenteel 3e staat met 14 punten uit 3 wedstrijden. We gaan dan weer voor een leerzame middag.  We zijn lekker onderweg met onze ontdekkingstocht naar de grens van ons kunnen. Het gaat goed komen....