JA1 speelt bekerfinale

Waar veel teams momenteel nog trainen voor de plaatsingstoernooien is JA1 na de laatste competitie wedstrijd nog aan het trainen voor de bekerfinale.Onze jongens wisten zich te plaatsen voor de finale. Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover de laatste wedstrijd van het seizoen die nog ergens om gaat. We moeten wel een eindje rijden, maar spelers en supporters hebben er al wel zin in. 12.30 uur zal de wedstrijd tegen Pauwervoll JA1 beginnen in Zetten (Schweitzerpark 2). Wanneer jullie as. zaterdag dus niets te doen hebben....
Tijdens het kwalificatietoernooi 26 mei 2018 speelden JA1 al twee sets tegen dit team, mooi moment om te zien of we gegroeid zijn tussentijds (twee sets onder de 10 punten).

Road to … Hoe is jullie bekertoernooi tot nu toe verlopen?

3 Januari 2019 Uit tegen Time Out JB1 0-3 winst met duidelijke cijfers.

1 februari 2019 Uit tegen SV Dynamo. 2-3 winst. In de najaarscompetitie hadden we dit team al twee maal verslagen, maar dat bekerwedstrijden op zich staan maakte deze wedstrijd wel duidelijk. Goed we laten even buiten beschouwing dat we met een aantal griepgevalletjes te maken hadden en dat niet iedereen even fit was. Met wat geluk wisten we de kwartfinales te overleven, mede dankzij Ryan Edelenbos (JB2) die last minute nog mee kon spelen in verband met alle griepgevalletjes.

9 april 2019 Apollo 8 JA1 uit. Zoals gezegd bekerwedstrijden brengen een iets andere dynamiek mee. Waar we in de competitie vrijwel kansloos waren tegen Apollo wisten we ons in de halve finale de ploeg met het meeste geluk. Na een spannende wedstrijd wisten we ons met een 1-3 winst te plaatsen voor de finale.

Wat verwachten jullie van de bekerfinale?

Vanaf hier worden de vragen wat lastiger. Wat verwachten wij van een bekerfinale…. Een team uit de topklasse tegen een team uit de hoofdklasse.
Waar na de halve finale door de tegenstanders werd gezegd dat de winnaar van de halve finale volleyballes gaan krijgen in de finale (immers de andere halve finale bestond uit twee teams uit de topklasse) durven wij frank en vrij te dromen.
Wat wij in ieder geval willen is met volle teugen te genieten van een unieke ervaring. Niemand in het team heeft ooit eerder in een finale van de beker meegespeeld. En uiteraard hopen we weerstand te bieden en er een echte wedstrijd van te maken.

Wat maakt jullie tot een sterk team dat kans maakt op de titel?

Zoals uit bovenstaande beantwoording al is op te maken past een zekere bescheidenheid ons. We gaan het opnemen tegen een team uit een hogere klasse, dus maken we kans op een titel? Natuurlijk, als wij een wedstrijd lang boven ons niveau weten uit te stijgen en de tegenstander een ietwat mindere dag heeft…
Wel mogen we gerust stellen dat we een sterk team zijn. 9 Spelers met 1 doel gewoon lekker volleyballen. Dit onder bezielende leiding van onze trainers Henk en Peter Jan. De Olympische gedachte gaat in ons geval zeker op. We staan in de finale, en dat is meer dan we voor aanvang van het seizoen hadden durven hopen. We hopen de toeschouwers en trouwe supporters een mooie wedstrijd voor te schotelen.