Tobias Sybesma Foundation

Hierbij een bijzonder bericht over de wedstrijd van jongens C1 van 3 november 2018.

Bas Autowas voorziet volleyballers van nieuw tenue.

Hoofdsponsor Bas Autowas heeft alle competitieteams van volleybalvereniging Voorsterslag in nieuwe shirts gestoken. Bas Autowas Voorsterslag is een bloeiende volleybalvereniging met ongeveer 450 leden, waarvan een heel groot deel jeugd is. De meeste leden komen uit Westenholte en Stadshagen. Het bedrijf Bas Autowas, met autowasstraten aan de Punterweg 9A in Zwolle-West en de Wilhelm Röntgenstraat 1 in Zwolle-Zuid, is al 21 jaar hoofdsponsor en naamgever van de vereniging.

De jongens- en herenlijn van BAS Autowas Voorsterslag werkt enkele jaren samen met VC Zwolle. De teams zijn samengesteld uit leden van beide verenigingen en deze teams dragen daarom nu shirts met de logo’s van beide verenigingen erop. Dat is uitzonderlijk in de volleybalwereld.

Voor de jongens van het gecombineerde Voorsterslag/VC Zwolle C1-team was het afgelopen zaterdag 3 november een bijzondere dag. Het is het team waar Tobias Sybesma bij speelde. Tobias is afgelopen zomer overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker. Tobias was een fanatieke volleyballiefhebber en het was zijn droom om ooit profvolleyballer te worden. Net zoals het heren-eredivisieteam van Coníche Zwolle, heeft het jongens C1-team shirts gekregen met het logo van de Tobias Sybesma Foundation daarop. In aanwezigheid van familie van Tobias en onder grote publieke belangstelling, werden de shirts na een toespraak overhandigd door Reitse Sybesma, de vader van Tobias.

Aansluitend speelden de jongens, voor het eerst in hun nieuwe shirts, in het Anker in Westenholte tegen Twente ‘05 JC1. Ze wonnen de spannende wedstrijd met 3-2. De setstanden waren 23-25, 25-17, 25-19, 16-25 en 15-10.

Meer informatie over Tobias en de Foundation kun je vinden op tobiassybesma.nl

Ps. Op dit moment zijn we vanuit onder andere Webton Hengelo H1 aan het kijken of we een event kunnen organiseren aan het eind van het seizoen. Doel zou dan zijn om geld voor deze stichting op te halen.

Foto's: E.J. van der Gronde