Twente ’05 D1 wint strijd der titanen

Twente’05 D1 – Tornado Geesteren D2     3-2     (25-21 22-25 20-25 25-14 15-12)

Afgelopen zaterdag 14 november was Tornado uit Geesteren de tegenstander. Op papier zou dit een spannende wedstrijd moeten worden. Nummer 1 tegen nummer 2 van de ranglijst. Helaas voor ons bleek het dat ook te worden.
 
De eerste set begonnen we met een goede services onze tegenstander te bestoken. Tornado speelde gretig en verdedigde enorm veel ballen. Elke keer kwam de bal weer terug. Gelukkig was er lekker veel enthousiasme in het veld en met een paar goede aanvallen konden we de eerste set naar ons toe trekken. Met een set van 25-21 was het 1-0.

De tweede set ging op dezelfde manier verder. Twente ’05 bleef aanvallen en Tornado bleef verdedigen. De moed begon aardig in de schoenen te zinken. Wij begonnen meer fouten te maken waardoor Tornado enkele punten uit kon lopen. Deze achterstand kwamen we niet meer te boven. Tussenstand 1-1 met een tweede set van 22-25.

Zoals we de tweede set geëindigd waren gingen we verder in de derde set. Teveel fouten, niet slim spelen, weinig servedruk zorgde ervoor dat we de hele set achter de feiten aanliepen. We waren niet veel minder dan de tegenstander, maar het was gewoon net niet.

De vierde set begonnen we met vers bloed op de spelverdelerspositie en met een aantal goede serveseries konden we een voorsprong creëren. De voorgaande sets hadden bij Tornado veel energie gekost. Tornado ging meer fouten maken, uiteindelijk werd de vierde set door ons vrij gemakkelijk gewonnen 25-14.

In een altijd spannende 5e set ging het in eerste instantie gelijk op. Aan het einde van de set waren opnieuw een aantal goede serves bepalend voor de winst in de wedstrijd. (15-12). Een verdiende overwinning voor Twente ’05!

Aankomende vrijdag 20 november spelen we om 20.15 uur tegen Dynamo Tubbergen in de Verdegaalhal.