Twente ’05 naar Eredivisie dankzij Webton

Dankzij de nieuwe hoofdsponsor Webton Internetdesign kan volleybalvereniging Twente ’05 uit Enschede de stap naar de A-league (eredivisie) bij de heren maken. Webton heeft zich voor een periode van 1 jaar, met een optie voor verlenging, als hoofdsponsor aan Twente ’05 verbonden. Door de op deze wijze ontstane financiële zekerheid kan Webton Twente het volleybalavontuur op het hoogste niveau in Nederland aangaan.

De officiële naam waarmee het eerste herenteam zich voor aankomend seizoen 2009-2010 bij de NeVoBo in de A-league heeft ingeschreven is: ‘Webton Twente’.

Kernactiviteiten van Webton zijn webdesign en internetmarketing. Het in Hengelo gevestigde bedrijf, dat sinds 1999 actief is, heeft reeds voor honderden bedrijven in Nederland een website gebouwd. Webton herkent zich in de ambities van Twente ’05 en steunt het eerste mannenteam bij het avontuur in de A-league.

Sinds eind jaren zeventig heeft er geen Twents mannenteam meer op het hoogste niveau gespeeld. Dynamiek Goor met indertijd de gebroeders Luyrink en oud-international Johan van der Veen als bekendste spelers, was de laatste eredivisievereniging.

Kijk bij RTV Oost voor een interview met Frank Oort