(versie 13 november 2021)

Op deze pagina vindt je alle informatie over hoe Twente ’05 omgaat met het COVID-19 coronavirus.

De informatie op deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt en is gebaseerd op de kennis van vandaag. Indien richtlijnen, regels of beperkingen wijzigngen zal, waar dit van toepassing is, dit protocol worden bijgewerkt.

Heb je vragen of opmerkingen (n.a.v. onderstaand protocol) stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Algemeen

De overheid heeft als gevolg van de corona-pandemie diverse regels opgesteld om de kans op besmetting zo klein mogelijk te laten zijn.

Als vereniging houden wij ons aan de algemene richtlijnen van het RIVM, NOCNSF, de Nevobo en de Veiligheidsregio Twente. Daarnaast hebben we te maken met de beperkingen vanuit Sportaal (de verhuurder van de sportzalen in Enschede).

Volleyballen doen we bij Twente ’05 aan de hand van dit protocol.

Binnen de vereniging is op dit moment de secretaris (Ellen Liefaard) de centrale corona-contactpersoon. Voor vragen en opmerkingen kun je een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het bestuur, technisch directeur (TD), Technische Commissie (TC) en Jeugdcommissie (JC) hebben nauw contact met elkaar om snel te kunnen reageren op veranderende situaties.

Informatie wordt via de gebruikelijke kanalen (website, facebook, instagram, trainers-, team- en ouder- WhatsAppgroepen) verspreid.

 

Algemene Richtlijnen

Op moment van schrijven van dit protocol zijn onderstaande richtlijnen van kracht:

 • Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand.
 • Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
 • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
 • Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent.
 • Heb je geen klachten dan mag je spelen ook al zijn er teamgenoten die in quarantaine zitten, hetzij omdat ze positief getest zijn of omdat ze wachten op een testuitslag. Teamgenoten worden door de GGD gezien als 'overige niet nauwe contacten'. Houdt uiteraard wel je gezondheid in de gaten.

 

Bij klachten

Klachten die kunnen wijzen op corona zijn: keelpijn, veel hoesten, (neus)verkoudheid, benauwdheid, koorts, plotseling verlies van reuk of smaak. Meestal in combinatie.

Iedereen hoest wel eens, moet zo nu en dan een keer niezen, heeft een dagje last van een loopneus, of heeft ’s avond misschien een keer wat keelpijn. Niet direct een reden om aan te nemen dat je corona hebt. Gebruik je gezonde verstand. Je kent je lichaam zelf het beste en weet wat jouw ‘normaal’ is.

Heb je de afgelopen 24 uur wel klachten dan mag er niet getraind, gespeeld of training gegeven worden. Laat je dan testen.

Totdat je de uitslag hebt blijf je thuis!

Kinderen onder de 13 jaar met milde klachten (bijv. een verkoudheid) hoeven niet getest te worden en mogen sporten.

In gevallen van thuisblijven wegens corona gerelateerde klachten:

 • Als spelend lid licht je vanzelfsprekend jouw trainer en de rest van je team in.
 • Laat je testen


Ben je positief getest
:

 • Licht de corona-contactpersoon van Twente ’05 in middels een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Je mag weer naar volleybal komen als je 24 uur geen klachten meer hebt die passen bij het corona-virus en het minimaal 7 dagen geleden is dat de klachten begonnen zijn (conform de richtlijnen van het RIVM).


Ben je negatief getest
:

 • Dan mag je weer normaal deelnemen aan alle volleybalactiviteiten.

 

Klachten bij een ander gezinslid of andere contacten

Jij bent gevaccineerd:

Zijn er klachten (koorts, benauwdheid of beide) bij een ander gezinslid of (nauwe) contacten of is een van deze personen positief getest op het corona-virus dan hoef je niet thuis te blijven wanneer je gevaccineerd bent. Je mag dan je komen sporten. Er wordt wel geadviseerd om je na 5 dagen te laten testen. Test je dan positief dan mag je alsnog niet meer sporten en dient thuis te blijven.

 

Jij bent niet gevaccineerd:

Zijn er klachten (koorts, benauwdheid of beide) bij een ander gezinslid of (nauwe) contacten dan blijf je thuis totdat duidelijk is of dat gezinslid of (nauwe) contact al of niet besmet is. Ook hier geldt dat je je trainer+team inlicht en op de hoogte houdt.

Is het gezinslid of contact niet besmet:
 • dan mag je nadat dat bekend is weer deelnemen aan alle volleybalactiviteiten.
Is het gezinslid of contact wel besmet:
 • dan mag je niet deelnemen aan volleybalactiviteiten en blijf je thuis conform de richtlijnen van de RIVM (afgezien van een bezoek aan een testlocatie om je te laten testen). In geval van een besmet gezinslid kan dit langer zijn dan het gezinslid dat wel besmet is geraakt! Je moet nl. thuisblijven tot 10 dagen na het laatste contact met de patiënt met COVID-19. Als je geen 1,5 meter afstand houdt, moet je dus thuisblijven tot 10 dagen nadat de bevestigde huisgenoot weer uit isolatie mag. (Bron: https://lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis).

 

Trainingen

Sporters

Alle sporters dienen bij controle een geldig coronatoegangsbewijs te kunnen tonen bij gebruik van de sporthallen en -zalen. Na een initiële controle van een geldige QR-code krijgen alle gevaccineerde sportende leden van 18 jaar en ouder binnen de vereniging een Twente '05 pas om de controle en doorstroming bij thuiswedstrijden (en trainingen) te kunnen versimpelen.

Toeshouwers

Vanaf 6 november is er geen publiek toegestaan bij de trainingen.

 

Wedstrijden

Aankomst

Maximaal 30 minuten voorafgaand aan de wedstrijd aankomen om grote drukte te vermijden.

Vanaf 6 november worden spelers van 18 jaar en ouder bij het betreden bij de sporthallen gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (QR-code) i.c.m. legitimatie. Heb je deze niet dan krijg je geen toegang tot de sporthal en kun je helaas niet spelen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt!
Er is wel een uitzondering (door de overheid gemaakt) voor coaches/leiders. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Vanaf 14 november worden ook rij-ouders en begeleiders (veelal bij jeugd) gezien als vrijwilligers. Zij hebben geen coronatoegangsbewijs nodig en mogen in de zaal of op de tribune plaatsnemen.

Kleedkamers

De kleedkamers zijn open en douchen is toegestaan.

 

Toeschouwers bij wedstrijden

Publiek is vanaf zondag 14 november niet toegestaan bij de wedstrijden.

 

Horeca (Sportcafé Pathmoshal, Restaurant Diekmanhal)

 • Is open (tot 20:00u)
 • Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk (voor iedereen van 18 jaar en ouder)