Dames 1 lijdt 1-3 nederlaag

30 september 2013

“Op zaterdagmiddag 28 september stond onze eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Alterno dames 3. In de wedstrijdbespreking werden de leerpunten van onze vorige wedstrijd meegenomen en de nodige afspraken gemaakt. Vervolgens zette iedereen  haar vizier op scherp om voor ons thuispubliek een goede wedstrijd neer te zetten, waarin het hebben van plezier  centraal stond.

In de eerste set werd gestart met Ashley Smeets  op spelverdeling, Martine van Bemmel en Bente Langedijk als passer – lopers, Babs Oude Hampsink op diagonaal, op midden speelden Lisa Slomp en Sanne de Kinkelder en als libero Marieke Robers. Alterno maakte in deze set al snel het verschil. Zij speelden een snelle aanval op midden, waarop wij niet direct een antwoord hadden. Verder hadden zij een goede service, waaraan het bij ons ontbrak. Aan het einde van de set werd Sanne nog gewisseld voor Susan Vunderink en Bente voor Joyce .  Helaas had dit niet het gewenste effect. Door de nodige fouten aan onze zijde was deze set helaas snel bekeken. We verloren met 15-25.

Vol goede moed werd gestart aan de tweede set waarin we probeerden om de gemaakte afspraken door te zetten. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Bente startte weer aan de buitenkant en Susan heeft de plek van Sanne ingenomen. Helaas maakte Alterno weer het spel in deze set. Alterno was goed aan het verdedigen, waardoor het voor ons lastig was om tot scoren te komen.  De wissels Eline van der Berg voor Ashley  en Joyce voor Bente hadden helaas niet het gewenste effect. Alterno bleef hun eigen spel spelen. Deze set werd dan ook met 15-25 verloren.

In de derde set kwam onze diesel dan eindelijk op gang. Sanne nam in deze set de plek van Lisa over. Het niveau van hun spel van de eerste twee sets begon wat te verslappen. We hadden een beter antwoord op de aanvallen van Alterno en Alterno maakte nu zelf ook de nodige fouten. Halverwege de set werd Babs gewisseld voor Eline. Daarna werd Bente haar plek door Babs ingenomen. Door gretig aan te vallen,  meer risico te nemen in de serve en door het goede verdedigen door o.a. Marieke konden de we de winst van deze set naar ons toetrekken. We wonnen deze set dan ook met 25-22.

We wilden in de vierde set deze flow proberen door te zetten. Babs bleef staan op de plek van Bente en Eline nam de plek op de diagonaal in. We begonnen goed en hadden door een goede serveserie van Ashley een voorsprong van 5-0. Helaas wisten wij deze voorsprong niet uit te bouwen of te behouden. Alterno kwam weer in hun eigen spel en konden door de hun snelle en harde aanvallen tot scoren komen. Deze set werd helaas dan ook verloren met 19-25.

In deze wedstrijd hebben wij stappen in de goede richting gezet, maar zijn ook tegen punten aan gelopen waaruit we weer lering kunnen trekken. Hier gaan we dan ook zeker aan werken en hebben het volle vertrouwen dat onze diesel uiteindelijk wat sneller op gang komt, haar niveau weet te verbeteren en weet vast te houden. Op naar de volgende wedstrijd!”

@VizieropVolleybal.nl