Dames 1 pakt overwinning na vijfsetter in Denekamp

1 januari 1970

Devoko D2 – Twente 05 D1        2-3         (27-25 15-25 24-26 26-24 09-15)

Na vorige week de tweede nederlaag van het seizoen achter ons te hebben gelaten, stond er een nieuwe wedstrijd voor de boeg. Devoko dames 2 stond dit keer op het programma. Ondanks dat de vorige keer zeer overtuigend met 4-0 werd gewonnen, zou het geen eenvoudige wedstrijd worden. Helemaal omdat Devoko een team is wat (volgens Michel) een  ‘thuisgevoel’ heeft en hierdoor meer gemotiveerd is.

In het begin van de eerste set gingen we niet goed van start en liepen we al snel achter de feiten aan. De enige opdracht was servicedruk, wat helaas niet uitgevoerd werd omdat de bal door ons niet eens over het net werd geserveerd.  Hierdoor kon Devoko al snel een voorsprong opbouwen, omdat hun servicedruk wel aanwezig was. Door deze achterstand toch nog enigszins in te halen werd het spannend in de eerste set. Mede door een aantal foute keuzes in de slotfase ging de eerste set naar Devoko.

Om toch echt te laten zien dat wij 1e staan en de vorige set een vergissing geweest moest zijn, begonnen we vol overtuiging aan een nieuwe set. Door alleen maar de bal in het spel te houden werd de tweede set eenvoudig binnengesleept zonder hoogstaand volleybal.

Vastberaden om ook de derde set binnen te slepen bleek moeilijker dan verwacht. Weer begonnen we niet scherp aan het begin van de set en mede door de servicedruk aan de andere kant stonden we al snel op achterstand.  Ondanks het niet kunnen afmaken van ballen en slecht volleybal wisten we met moeite de derde set nog te winnen.

Met een voorsprong van 2-1 begonnen we aan de vierde (en hopelijk laatste) set. Helaas werd het niveau van de vorige set doorgezet en stonden we weer achter met een punt of zes. Dit kon aan het eind nog wel worden ingehaald, maar de achterstand was te groot om de set binnen te slepen en werd er pijnlijk verloren met 26-24.

Helaas, een vijfde set moest worden gespeeld. Om toch te laten zien dat wij echt de betere ploeg (moeten) zijn, werd de vijfde set gewonnen. Ondanks een 3-2 overwinning op Devoko voelde het meer als een nederlaag. Toch staan we nog steeds aan kop met 5 punten verschil op de nummer twee, die wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Aanstaande zaterdag spelen wij tegen Rivo D3 om 16.30 in de Pathmoshal. Redenen genoeg om ons te komen aanmoedigen, zeker als we koploper willen blijven!