Dames 1 pakt vier punten in Maria-Parochie

Krekkers D2 – Twente’05 D1     1-3     (17-25 25-22 21-25 22-25)

Afgelopen zaterdag zijn we afgereisd naar de Krekkers. Na het verlies en matig spel van de week ervoor  waren we erg gebrand om deze wedstrijd wel weer te winnen. Helaas liep de wedstrijd voor onze wedstrijd uit en konden we pas een uur later beginnen dan gepland. Na lang wachten begonnen we toch heel geconcentreerd en sterk aan de wedstrijd.  Er werden weinig fouten gemaakt en er was veel servedruk waardoor de Krekkers er niet aan te pas kwamen. We wonnen de eerste set vrij gemakkelijk met  25-17.

De tweede set werd een  ander verhaal. Vastbesloten om het goede spel  van de eerste set vast te houden werd dit toch moeilijker dan gedacht. De servedruk werd minder en er werden veel onnodige fouten gemaakt. Hierdoor kwamen de Krekkers beter in hun spel en ging de tweede set met een stand van 25-22 naar de Krekkers toe.

Toch nog steeds van plan om koploper te blijven en dus te winnen, begonnen we goed aan de 3e set. We namen vrij vlug een voorsprong, maar de Krekkers kwamen toch ook weer gevaarlijk dichtbij. Het was belangrijk dat we nu wel de winst naar ons toetrokken, want wij wilden natuurlijk 1e blijven staan. Gelukkig gebeurde dit ook en wonnen we de derde set met 25-21. Alhoewel het niet gemakkelijk ging en het een zware set was met goed spel van beide kanten, hebben wij toch de winst naar ons toe kunnen trekken. Zo kwam de stand op 2-1 voor Twente. Ditzelfde gold voor de laatste set. Weer hadden we het zwaar door  de goede aanval en goede verdediging van de Krekkers. Maar toch trokken wij aan het langste eind. We wonnen deze set met 25-22.

3-1 winst!! Dat betekent dus dat we nog steeds koploper zijn en 2 punten losstaan van de nummer 2. Aanstaande zaterdag zullen wij tegen deze nummer 2 gaan strijden. Om half 5 hopen wij in de Pathmoshal, Tornado te verslaan, zodat we nog verder los komen te staan en iets dichter bij het kampioenschap komen!