Dames 1 proeft zoet van zege

17 oktober 2013

Afgelopen zaterdag stond voor de damesploeg van Twente ’05 de 2e thuiswedstrijd op het programma. Deze wedstrijd werd in de Pathmoshal gespeeld tegen Dash uit Vorden.  “We hadden dit seizoen nog geen overwinning geboekt, vandaar dat wij voor ons eigen publiek wilden proberen om hier verandering in te brengen.” Zegt Nadine Molkenboer van de ploeg uit Enschede.

Ze vervolgt met “In de eerste set werd met de volgende opstelling begonnen: Ashley op spelverdeling, Babs op de diagonaal, Karen en Bente op passer-loper, Sanne en Susan op midden en Marieke als libero. Er werd goed gestart aan onze kant. Dit zorgde ervoor dat wij een voorsprong konden opbouwen. We kwamen goed tot scoren en konden Dash redelijk ons eigen spel opleggen. Dash zette aan het einde van de eerste set nog wel een inhaalrace in, maar hier konden we gelukkig een einde aan maken door de set met 25-19 naar ons toe te trekken.

In de tweede set starten we met dezelfde opstelling. Helaas konden we in de deze set Dash er niet onder houden. We waren het spoor even volledig bijster. Dash zette ons onder druk met hun service. Hierop konden wij dan ook niet meteen een antwoord vinden.  De wissel Lisa voor Sanne, had helaas geen effect op het spel van Dash. Dash kwam in deze set meer tot scoren, waardoor de door Dash opgebouwde voorsprong niet meer door ons kon worden weggewerkt. Dit resulteerde in 12-25 verlies voor ons.

Na een gelijk score in setstanden (1-1), gingen we weer met een schone lij van start in de derde set. In deze set konden wij ons eigen spel weer spelen en konden we de druk weer bij Dash leggen. Dash was in deze set de weg even kwijt. Door goed verdedigen en door de kansen vanuit de aanval te benutten, hebben we in deze set een voorsprong opgebouwd en deze niet meer uit handen gegeven. We stonden nu met 2-1 in sets voor, door de 25-18 winst in deze derde set.

Vol goede moed werd gestart met de vierde set. We stonden immers 2-1 voor en hoopten de druk weer bij Dash te kunnen leggen. Dit pakte helaas anders uit. Dash liet zich niet zonder slag of stoot ons spel op leggen. Halverwege de set heeft de dubbele wissel Martine en Eline voor Bente en Babs er helaas niet voor gezorgd dat Dash uit hun ritme werd gebracht. Het stond na deze set weer gelijk (2-2), omdat we met 18-25 verloren.

In de vijfde set begonnen we goed. We bouwden aan het begin van de set een goede voorsprong op. We stonden zelfs met 11-6 voor. Echter begonnen er toen wat scheurtjes te ontstaan in ons spel. We gingen meer fouten maakten en Dash maakte hier handig gebruik van. Dit zorgde ervoor dat onze voorsprong steeds kleiner werd. Na een time-out waarin iedereen weer op scherp werd gezet, hebben we gelukkig de set binnen weten te halen met een stand van 15-13.

Onze tweede thuiswedstrijd leverde ons afgelopen weekend onze eerste overwinning op. Deze overwinning hebben we niet zonder slag of stoot binnen weten te halen. Maar ondanks het wisselvallig spel, zijn we toch blij dat we onze eerste overwinning hebben geboekt. Nu we de winst weer geproefd hebben, smaakt dat zeker naar meer.“  aldus sluit Nadine af.