Dames 1 trakteert koploper op forse nederlaag!

Afgelopen zaterdag mocht dames 1 in eigen hal aantreden tegen de nummer 1 Set-up ’65. Aangezien Set-up nog maar 1 wedstrijd eerder had verloren (en wij ook), waren we zeker van plan punten af te pakken en ze hopelijk naar de tweede nederlaag te brengen. Iedereen was er op gebrand deze wedstrijd te winnen. De motivatie werd nog eens verhoogd, omdat twee mensen uit ons team een verleden hebben bij Set-up. Vanaf de eerste set liep het goed bij ons. Meteen vanaf het begin werd er al een kleine voorsprong opgebouwd, waardoor onze tegenstander achter de feiten aan liep. Helaas wisten wij het aan het einde van de set onnodig spannend te maken (mede dankzij de scheidsrechters), maar alsnog wonnen we deze set met 28-26. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden met hoog niveau.
(Helaas) bleek dit niet het geval te zijn. Set-up was de tweede set helemaal niet bij de les en er werd weinig gescoord door dit team. Misschien waren ze nog moe van de vorige set. Deze set hebben we ook eenvoudig gewonnen met 25-11.  De derde oh zo belangrijke set was aangebroken. We waren er als team op gebrand deze set te pakken, om op deze manier de wedstrijd te winnen. In het begin van de set ging het nog gelijk op tussen beide teams, maar al snel werd er door ons een voorsprong opgebouwd die we niet meer weggaven, wat resulteerde in een 25-17 overwinning. De wedstrijd was zo goed als beslist en we hadden de wedstrijd sowieso gewonnen. Natuurlijk wilden we ook dat bonuspunt halen en Set-up ‘laten afdruipen’ met een 4-0 nederlaag. 
Vol goede moed gingen we de laatste set in. Door het spel van de vorige sets vast te houden, wist Set-up niet meer over hun dip heen te komen en ook de laatste set ging naar ons met 25-19. We hadden met 4-0 gewonnen van de nummer 1! Over de hele wedstrijd gezien hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de relatief kleine speelsters aan de overkant, waardoor vaak over de blokkering kon worden geslagen. Al met al een fantastisch gevoel en iedereen heeft dan ook een erg goed weekend gehad! Aanstaande maandag 22 november spelen wij in de Diekmanhal om 20.30 een bekerwedstrijd tegen VVA. We hopen dat jullie hier ons komen aanmoedigen! Onze volgende competitiewedstrijd is 4 december, waar we zullen spelen in Rijssen tegen Rivo.