Dames 1 wint in Vriezeveen na een spannend duel

Vrivo D1 – Twente’05 D1     2-3     (26-28 25-23 25-23 23-25 07-15)

Op vrijdag 27 november stond om 20.45 uur de wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst, Vrivo dames 1 uit Vriezenveen, op het programma. Nadat we in de kantine een voorbespreking over de tegenstander en de wedstrijd hadden gehad, gingen we richting de zaal om ons op de wedstrijd te storten.
In de eerste set ging Vrivo vol van start en behielden een marge van 2 punten, gedurende de set. Vrivo verdedigde veel van onze aanvallen en hadden een goede blokkering, wat betekende dat wij moeite hadden met het scoren van punten. Ook het serveren aan onze kant, liet te wensen over. Op training bestoken we elkaar met veel servedruk, maar in de wedstrijd laten wij dit na. Toch gingen we aan het eind van de set gelijk op met Vrivo. Vrivo heeft 2 setpunten gehad, maar deze niet benut. Uiteindelijk wisten wij de set met 26-28 te winnen.
In de tweede set gingen we helaas weer hetzelfde van start als in de eerste set. Het ontbrak aan creativiteit in de aanval, waardoor we moeite hadden met scoren. Daarnaast speelde een hoog foutenpercentage ook een belangrijk aspect gedurende deze set. Vrivo nam in deze set ook weer een voorsprong, maar aan het eind van het set kwamen we weer gelijk. Vrivo benutte nu wel hun setpunt en wonnen de set met 25-23.
In de derde set begonnen we nog steeds niet op ons eigen niveau. Vrivo zet ons meteen met een goede serie services op een 13-7 achterstand. Aan de kant begon iedereen langzaamaan steeds enthousiaster te worden, omdat er in het veld hier weinig sprake van was. Toen kwam Jolien aan de service en zet een goede serie neer.  We begonnen in te lopen op Vrivo en behaalden zelfs een voorsprong. Het enthousiasme aan de kant werkte blijkbaar ook in op het veld. Helaas wisten wij deze voorsprong niet te behouden en gaven we de set weg aan Vrivo, die aan het langste eind trok.
In de vierde set moest er dus echt wat gaan gebeuren! Ook deze set zat weer vol spanning, want beide teams gingen weer gelijk op. Aan beide kanten werden mooie punten gescoord, maar ook domme fouten gemaakt. We moesten weer hard werken voor de punten. Ook gingen we aan het eind van deze set  weer gelijk op. We moesten deze set naar ons toe zien te trekken om onze eerste positie in de competitie vast te houden. Aan de kant ging iedereen enthousiast verder, waar we in de derde set goed mee begonnen waren! Gelukkig wisten we een lange rally te winnen, wat voor vermoeidheid bij Vrivo zorgde, en daarna de set naar ons toe te trekken met 23-25.
In de vijfde set konden we gelukkig laten zien waarom we eerste staan. Het serveren begon weer te lopen, het vechten voor elke bal was goed zichtbaar en er was veel enthousiasme, zowel in het veld als aan de kant. Terwijl er aan de kant steeds meer liedjes door de sporthal te horen waren, was iedereen in het veld druk bezig om deze set te winnen. Door goed te serveren en door te vechten voor elke bal konden we een ruime voorsprong opbouwen, waar Vrivo niet meer in buurt is gekomen! Deze set hebben we gewonnen met 7-15, waardoor we de wedstrijd met 2-3 hebben gewonnen van de nummer 3.
Na deze spannende wedstrijd, waarin wij ons niveau niet (goed) hebben laten zien, hebben wij nog een gezellige 3e helft gehad! Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 19 december om 16.30uur in de Pathmoshal tegen Apollo dames 2.