Dames 1 wint met 4-0

“Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen het tweede team van VoCASA. Het ervaren team uit Nijmegen stond op een derde plaats en dus wisten we al dat we aan de bak moesten. De opgave werd extra verzwaard doordat we door afwezigheid en blessures net een team op de been konden brengen.” Zegt Michel Schoppmann tegen Vizier op Volleybal.

“We begonnen met Loes Boone op de spelverdeling met Babs oude Hampsink in haar diagonaal. De ervaring en jeugdigheid aan de buitenkant, Janneke den Butter en Romee Polman. Verder Lisa Slomp en Sanne de Kinkelder op midden en Karen Jongman op de liberoplek. Van het tweede team was Simone Blauw bereid om als diagonaal / passer bij de selectie aan te sluiten. Verder stond Evelien Rouwenhorst voor het eerst sinds haar blessure in september 2011 weer in trainingspak aan de zijlijn. 

 We speelden van het begin af aan scherp en geconcentreerd en dwongen een voorsprong van 19-12 af. We maakten weinig fouten en goed gebruik van het matige verdedigen van VoCASA. Loes Boone speelde een goede wedstrijd en wist de aanvalsters vanaf het begin goed te bereiken. Een redelijk constante set leverde uiteindelijk een 25-19 winst op.

De tweede set namen we weer een ruime voorsprong (10-3) maar lieten VoCASA terugkomen tot 13-12. Een maand geleden hadden we deze set verloren, nu gingen we vol overtuiging verder en wonnen met 25-22. De derde en vierde set had VoCASA het geloof in een goede afloop verloren en werden de sets ruim winnend afgesloten (25-11 en 25-15). In de vierde set nam Tessa Fij op midden de plaats over van Sanne de Kinkelder, die door een blessure aan haar schenen nog geen volledige wedstrijd kon spelen.

Door de krappe selectie voelde iedereen de verantwoordelijkheid, moest iedereen ook wel zijn beste beentje voorzetten en dat pakte goed uit. VoCASA had ook niet zijn beste dag en bij ons lukte veel. Dat hebben we zelf ook grotendeels afgedongen door met enthousiasme en gedrevenheid te spelen. Hiervoor complimenten aan het team en het is dan ook lekker om loon naar werken te krijgen.

De laatste maand is geïnvesteerd in het team weer op de rails te krijgen. Nu met beide benen op de grond blijven. Komende zaterdag spelen we tegen het andere team uit Nijmegen, Pegasus. Zij staan in de onderste regionen maar hebben de weg omhoog gevonden en de laatste twee wedstrijden met 3-1 gewonnen.

@Vizieropvolleybal.nl