Dames 1 wint overtuigend in Doetinchem

1 november 2010

Afgelopen zaterdag ging voor ons al vroeg de wekker, want om 11.00uur gingen we vertrekken richting onze uitwedstrijd in Doetinchem. In Doetinchem moesten wij het opnemen tegen één van de twee damesteams van Orion. Vandaag stond de wedstrijd tegen Orion dames 2 op het programma. 

In de eerste set gingen wij meteen goed van start. We brachten de nodige servedruk, benutten onze kansen en de tegenstander maakte zelf de fouten. Dit resulteerde in een setwinst van 15-25. In de tweede set begon Orion beter te spelen en gingen we gelijk op. Het koste ons moeite om een voorsprong van een x aantal punten neer te zetten. Gelukkig bleven we wel scherp spelen, maakte de tegenstander de nodige fouten op belangrijke momenten en wisten we een aantal belangrijke rally’s te winnen. Aan het einde van dezew set waren we eindelijk in staat om een voorsprong te nemen en deze voorsprong hebben we niet meer uit handen gegeven. Dit leverende ook winst op van de tweede set, namelijk 19-25.
De derde set verliep net zoals de tweede set. We gingen weer gelijk op. Maar het lukte ons niet om een voorsprong neer te zetten. Dit resulteerde in een spannend einde van de set. Na het niet benutten van het eerste setpoint werd gelukkig het tweede setpoint wel benut. Dit leverde een setwinst van 24-26 voor ons op. 

In de laatste set draaide het er bij ons om, om ook dat bonuspunt mee naar huis te nemen, maar Orion gaf zich nog niet zomaar gewonnen. De rally’s werden over en weer beslist en de punten gingen eveneens heen en weer. Gelukkig zaten wij in de winning-mood en konden ook de vierde set binnen halen. Deze set werd gewonnen met 21-25. Tevreden met ons eigen spel en uiteraard met de 0-4 winst, gingen we weer terug naar Enschede.

Ten slotte was in deze wedstrijd ook een mooie rol voor de scheidsrechters weggelegd. De Nevobo heeft enkele nieuwe regels ingevoerd. Eén van deze regels is het minder fluiten voor technische fouten, om het spel minder te onderbreken. Echter namen de scheidsrechters deze nieuwe regel wel heel letterlijk op. Het was zelfs zo erg dat de coach van de tegenstander in de vierde set opmerkte: “ Scheids, fluit alsjeblieft af voor de technische fouten van mijn team. Het ziet er echt niet uit.”

Op naar volgende week, een thuiswedstrijd tegen Longa ’59 dames 2. Waarin we hopelijk deze puntenreeks blijven voortzetten.