Dames 2 en winst!!

Afgelopen vrijdag hadden wij onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar en wel tegen de nr. 7 van de competitie, VVA. Helaas begon het al slecht, want er was geen scheidsrechter aanwezig. Gelukkig was er iemand binnen de vereniging die aanbood onze wedstrijd te fluiten. Aangezien alle blessures hebben wij toch besloten om de wedstrijd te gaan spelen. Onze diagonaal spelers en onze midden Suzan deden vandaag gelukkig weer mee. Daarentegen konden nu twee buitenspelers niet mee doen door lichamelijke gebreken. Gek genoeg lijkt het wel of we beginnen te wennen aan de kleinschaligheid binnen het team, waarbij toch goed gespeeld wordt.  

Vol goede moed begonnen we dan toch aan de eerste set. Er werd goed gepassed en verdedigd waardoor er variatie in de setups kwamen en de aanvallers scoorden. De eerste set bleven we onze voorsprong vasthouden en jawel eindelijk bleven we deze voorsprong ook vasthouden boven de 20 punten!!!!! De eerste set werd dan ook gewonnen 25-20. Inderdaad deze set werd niet gespeeld met  2 punten verschil, maar met 5punten. Zou dit wat beloven voor de resterende sets?

Door de voorsprong van de eerste set vast te houden tot aan de einde van de set en niet met twee punten verschil te winnen/verliezen gingen we met volle moed ook aan de 2e set beginnen! De 2e set was een kopie van de 1e. VVA zette een goed scorende buitenaanvalster in die de punten moest gaan maken voor het team. Door deze aanvalster paar keer af te blokken en haar passend en verdedigend  onder druk te zetten kwam haar aanval niet meer tot haar recht. JAA ook deze set werd gewonnen en wel met 6 punten verschil, 19-25.

De ó zo belangrijke derde set begon. De derde set liep goed tot op een stand rond de 14-13 in het voordeel van VVA. Wij begonnen zowel verdedigend als aanvallend fouten te maken waar VVA juist beter in het spel begon te komen. De achterstand werd groter met als gevolg wat wissels aan onze kant. Helaas mocht dit niet baten en werd de derde set verloren met 25-20.
De vierde set was een kopie van de derde set. Deze set werd ook verloren met 25-20.

De vijfde set werd gespeeld. Hier werd met lef gespeeld en verdedigend werden veel ballen van de grond gehaald. Door samen alles op alles te zetten werd deze set gewonnen met 11-15 en dus de wedstrijd!

As zaterdag spelen wij in Weerselo tegen de nr. 4 Saasveldia. De vorige wedstrijd werd met 4-0 verloren, waar van 2 sets met 23-25 en 1 set met 22-25. Kunnen we dit as zaterdag omdraaien in ons voordeel en onze tweede wedstrijd winnen in het nieuwe jaar? Tot zaterdag!