Dames 2 steelt punten van de nummer 5!

Kadoeng D1 – Twente’05 D2     (25-22 20-25 21-25 26-24 12-15)

Op vrijdagavond 20 november maakte men zich in Tubbergen op voor een sensationeel avondje volleybal, waarbij onze dames 1 uitkwam tegen Dynamo Tubbergen en wij als dames 2 (huidige nummer 9) het op mochten nemen tegen de nummer 5: Kadoeng dames 1, waarbij gezegd moet worden dat het puntverschil tussen de eerste zes teams in onze poule erg klein is. Bovendien werd er op het veld naast ons een wedstrijd uit dezelfde poule gespeeld: hekkensluiter Volley’68 tegen Dynamo Tubbergen. Voor ons reden om af en toe met een schuin oog naar deze wedstrijd te kijken, van Dynamo hebben we thuis 2-3 verloren en Volley’68 bezoeken in het nieuwe jaar.
 
Hoewel we normaal de wedstrijd op volle kracht beginnen en regelmatig de eerste set naar ons toe trekken, bleek dit deze avond een moeilijke opgave. Door veel servicefouten aan onze kant werd de eerste set verloren met 25-22. Hoewel we getraind hadden op de prikballen in het centrum, vielen er toch nog een heleboel op de grond.
De tweede set pakten we dit beter op, de service liep nog steeds niet vlekkeloos, maar er werd geknokt voor ieder punt. In onze wedstrijden hebben we vaak het initiatief, maar geven we het uit handen door de punten niet af te maken. Gelukkig lukte het deze set wel en wonnen we met 20-25.
De derde set zetten we onze opmars door en wonnen we met 21-25. De tegenstander voerde enkele wissels door welke hun spel niet ten goede kwam, al kwamen de middenmensen steeds beter in hun spel.
Dat we dit seizoen mentaal nog moeten groeien bleek wel in de vierde set, waarbij we in het begin kinderlijk eenvoudig uitliepen naar een voorsprong van wel tien punten en uiteindelijk de set uit handen gaven met 26-24. Op zulke momenten gaan onze koppies hangen, worden onze aanvallen afgeblokt en vallen prikballen die in eerdere sets net op de lijn vielen net buiten de lijnen. Overigens werd er na de eerste twee sets stukken beter geserveerd en daardoor kwamen we beter in ons spel.
De domper van de vierde set had zijn invloed op het scoreverloop in set vijf. We wisselden van kant met een 0-8 achterstand op het scorebord, om je voor te schamen! Gelukkig was dames 1 op dat moment klaar met haar wedstrijd en begonnen de meiden ons uit volle borst aan te moedigen, mede ondersteund door onze trouwe fans op de tribune die weer in grote getale met hun ‘geleende’ ratels waren komen kijken. Set vijf werd dan ook op spectaculaire wijze gewonnen met maarliefst 15-12, met als ultieme hoogtepunt het kill-block op midden van de kleinste vrouw in het veld: Lisette!
 
Een prachtige 2-3, drie punten mee naar Enschede en een pluim voor onze fans! Het lijkt in onze poule wel of iedereen van elkaar kan winnen, bovendien won rode lantaarndrager Volley’68 verrassend van Dynamo Tubbergen met 3-2….
Op naar de volgende wedstrijd, op 12 december pas weer, uit naar Polstars!