Dames 2 verrassend 3e bij winterstop

17 december 2012

Verwacht hadden ze het zeker niet, de speelsters van dames 2, om 3e te staan in de winterstop.

Een verrassende 3e plaats omdat de afgelopen seizoen veelal in de onderste regionen van de promotieklasse werd gespeeld en een trainer maar niet kon worden gevonden om het vertrek van Annet de Kinkelder op te vangen.

Welliswaar werd de laatse wedstrijd verloren met 3-1 van koploper Rossstars, maar duidelijk werd wel dat het niet zomaar werd weggegeven. Belangrijk was dat uiteindelijk de 4e set werd gewonnen (met maar liefst 25-17) en daarmee met een goed gevoel de winter in kon worden gegaan. En met dat ene puntje werd de 3e plaats met 31 punten veilig gesteld.

Een vergelijking met vorig jaar wordt natuurlijk al snel gemaakt, maar is niet op zijn plaats. De selectie heeft aanvulling gekregen met Simone Blaauw, speelsters zijn op andere plaatsen gaan spelen en er is een nieuwe trainer (Henk Dost) gekomen. De altijd weer kritische tribune maakt duidelijk wat er an dat hand is. Men speelt constanter en er wordt met minder fouten gevolleybald. En bij volleybal wint het team dat de minste fouten maakt. Het vertrouwen gaat omhoog en het resultaat wordt duidelijk. Voeg daaran toe dat een nieuwe trainer zijn eigen stijl toevoegd en de 3e plaats is duidelijk.

Of dat nu ook voor de 2e helft gaat gelden? De tijd zal het leren. Duidelijk is dat met minder druk gespeeld hoeft te worden. Iets dat vorig jaar ook verlammend op het team werkte. Voeg daaraan toe dat, nu men vrijer kan spelen, het spel beter uit de verf kan komen. Vertrouwen in de toekomst is op zijn plaats. Vooral omdat op dit moment al veel jeugdspeelsters (van meisjes A1) meetrainen bij de dames. Hopelijk krijgen zij nu ook een kans om een keer mee te spelen. Belangrijk omdat zij volgende seizoen ook een kans moeten krijgen om in de selectie te worden opgenomen.