Dames 2 weet zich definitief te handhaven!

Het zag er aan het begin van het seizoen misschien niet naar uit, maar dames 2 heeft zich in de tweede helft van de competitie sterk gerevancheerd ten opzichte van een enigszins matige eerste helft en zal ook volgend seizoen uitkomen in de eerste klasse.

De eerste competitiehelft was erg wennen voor ons jonge team en het duurde dan ook even voordat we op elkaar ingespeeld raakten. Nu onze libero Moniek steeds meer ballen opeist, onze aanvalsters ingesteld zijn op de snelle set-ups van spelverdeelsters Ellen en Lisette en we hebben geleerd hoe we slim een balletje kunnen oplossen, zijn we ook langzamerhand steeds meer punten gaan halen. Daarnaast hebben we in de perioden dat we veel blessures kenden goede invalsters gehad. Inmiddels zijn Esmeé en Lisa goed ingeburgerd in onze wedstrijdselectie en hebben we bovendien gebruik mogen maken van de kwaliteiten van Suzan, Nina en Tessa. Heel erg bedankt meiden!!

Aanstaande vrijdag staat de laatste wedstrijd voor de deur. Een flink eind rijden naar Langeveen en dan mogen we aantreden tegen Flash Stars. We zijn hen inmiddels gepasseerd op de ranglijst en hopen hier nog enkele puntjes te pakken, om zo Dynamo Tubbergen voor te blijven op de ranglijst. Onze ambitieuze trainer Henk heeft als doelstelling in de laatste vier wedstrijden nog minimaal tien en het liefst vijftien punten te pakken. Inmiddels zijn de noodzakelijk tien punten binnen. Tegen het reeds gedegradeerde Polstars pakten we ze alle vijf en afgelopen zaterdag werd ook gewonnen van Volley’68. Voor de volledigheid: uit tegen de Krekkers lukte ons dit kunstje niet (4-0 verlies).

Afgelopen wedstrijd speelden we niet top, maar wonnen we wel, zelfs zonder onze aanvoerster en sterke passer Silke op buiten. De afwezigheid van Silke werd goed opgevangen door eveneens sterke passers Marieke en Carla. Marieke weet namelijke de snelle set-ups snoeihard binnen te slaan en Carla bleek zowel links- als rechtshandig, wat regelmatig voor verrassingen heeft gezorgd. Op midden verrast Floor het team regelmatig met rake klappen, maar gelukkig de tegenstander nog het meest. Het is haar gelukt als enige midden dit seizoen niet geblesseerd te zijn, wat ook een prestatie op zich is, aangezien Birgit en Marlon beiden sukkelen met arm- en schouderklachten. Hopelijk wordt het volgend seizoen voor hen pijnvrij, al droegen zij ook zeker hun steentje bij aan de behaalde resultaten.

Een nieuw seizoen, ambitieuzere ambities, een frisse selectie en een nieuwe trainster/coach: wij zien het met veel enthousiasme tegemoet. Hopelijk weer met de trouwe steun van telster Geertje en misschien af en toe een bezoekje van Henk, die wij afgelopen zaterdag in het zonnetje hebben gezet en bij deze nogmaals willen bedanken voor hun geweldige inzet!

Vrijdag spelen we om 19.15 uur, helaas zonder Irene, die als eerste van onze ziekenboeg onder het mes gaat en er hopelijk snel weer bij is. Haar sterke aanvallen vanaf de drie meter zullen die avond door Ellen binnengeslagen worden, met haar sterke blok en spelverdelerstalent is zij multifunctioneel. En voor wie nog een kill-block van Lisette wil bewonderen: sporthal de Gaarf zal het strijdtoneel zijn! Tot ziens in Langeveen!