Dubbel gevoel bij verlies Dames 1

15 januari 2013

“De herstart van de competitie begonnen we tegen Dash in Vorden. Twee teams die op de ranglijst dicht bij elkaar staan en het zou dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Met in het achterhoofd de “voorkeur” van Twente ‘05 om vijf sets te spelen kon het wel eens een lange middag worden. Nadine Molkenboer was nog geblesseerd en Romee Polman kwam afgelopen week met een dikke enkel terug van het kwalificatietoernooi van Jeugd Oranje in de Oekraïne. Zij zal enkele weken niet kunnen spelen. Evelien Rouwenhorst begon als tweede libero aan de wedstrijd en speelde de nodige punten in het achterveld om weer ritme op te doen. Zo begonnen we met een krappe selectie en beperkte wisselmogelijkheden.

De eerste set liepen we constant achter de feiten aan en hadden geluk dat Dash ook problemen had en niet door wist te drukken. Pas op 23-24 kwamen we pas de eerste keer die set op voorsprong en trokken deze met 23-25 naar ons toe.

De tweede en derde set zetten wij het matte spel door terwijl Dash wel beter ging spelen. Een aantal speelsters zat niet lekker in de wedstrijd en dat legde weer grote druk op buitenspeelsters Sanne Siebers en Janneke den Butter, die overigens een behoorlijke wedstrijd speelden. Tot overmaat van ramp kreeg Sanne Siebers kramp in de loop van de derde set maar kon, na een spoedbehandeling in een time out, gelukkig toch verder spelen. Dash won beide sets terecht met 25-17.

Door een ongelukkige botsing in het begin van de vierde set moest spelverdeelster Ashley Smeets met een bloedneus het veld verlaten. Door alles wat er gebeurd was en het uitzicht niet al te positief was viel de druk weg en gingen we feller spelen. Het niveau van alle volleybalonderdelen werd weer naar een voldoende getild en we wisten een vijfde set uit het vuur te slepen (20-25).

In het begin had Dash het betere spel en liep een paar punten uit. In het loop wisten we Dash in te halen en hadden we zelfs met wat meer geluk de wedstrijd gewonnen. Dash haalde de eindstreep het eerste met minimaal verschil (15-13). Zo was de zesde vijfsetter van het seizoen een feit.

Een typische wedstrijd van twee teams die weinig voor elkaar onderdoen. Gezien onze krappe bezetting en het verloop van de wedstrijd hebben we voor mijn gevoel niet met 3-2 verloren maar twee sets gewonnen. Sommige dingen heb je niet in de hand maar de felheid die we in de eerste sets lieten zien was niet voldoende. Aan de andere kant toch knap om vanuit een verslagen situatie de wedstrijd te doen kantelen. Twee gevoelens en twee punten. Op naar de volgende wedstrijd, komende zaterdag tegen Scylla om 16:00 te Enschede.

@Vizieropvolleybal.nl