Gehavend dames 1 verliest met 3-2

4 november 2013

Afgelopen zaterdag speelde Twente ’05 in de Pathmoshal in Enschede tegen Ormi uit Epe. In deze wedstrijd kreeg de thuisploeg versterking van Lauri Kuipers, Irene Huitink, Lies Paulussen en Tessa Fij van de tweede selectie, omdat Suzan en Martine ziek waren en omdat een paar speelsters zich nog niet helemaal fit voelden. Hiermee konden ze met een goed gevuld wedstrijdformulier van start gaan.

“In de eerste set ging het nog redelijk gelijk op, maar maakten we zelf nog de (on)nodige fouten waardoor we tegen een achterstand van 16-21 aankeken. Door even de koppies bij elkaar te steken tijdens de time-out werd vervolgens een inhaalrace gestart. Deze inhaalrace leidde tot een spannend einde van de eerste set. Door te vechten voor elke bal en onze hoofden koel te houden, trokken we deze set met 26-24 naar ons toe.

In de tweede set begon Ormi meer druk te zetten. Hun spel begon beter te lopen met als gevolg dat wij weer achter de feiten aanliepen. Dit maal stond Ormi ons geen inhaalrace toe en trokken de set met 21-25 naar zich toe. In de derde set konden wij helaas niet in ons eigen spel komen. We maakten net als in de tweede set veel service- en persoonlijke fouten. Door de hoge foutenlast en gebrek aan scherpte werd ook de derde set verloren en had Ormi een voorsprong van 1-2 in sets opgebouwd.

De vierde set was nu belangrijk om te winnen, tenminste als we nog kans wilden maken om de wedstrijd te winnen. Net als in de eerste set ging het ook in deze set gelijk op. Ditmaal maakte Ormi meer fouten en konden wij meer in ons eigen spel komen. Echter verliep deze set ook niet zonder slag of stoot. Met de nodige moeite en de nodige time-outs werd er  gelukkig met 25-23 gewonnen.

De stand was weer gelijk, namelijk 2-2, en dus was het tijd voor de beslissende vijfde set. In deze set speelde onze eigen foutenlast weer een grote rol. Op beslissende momenten konden we niet tot scoren komen of maakten we slordigheidfouten. Ormi maakte hier handig gebruik  van door hun kansen af te wachten. Deze set verloren wij dan ook met 9-15.

Helaas hebben we deze wedstrijd verloren met 2-3. Een positief aspect aan deze wedstrijd is dat we wel 2 punten in Enschede hebben weten te behouden. Hopelijk kunnen we volgende week als we thuis tegen VoCASA dames 2 spelen meerdere punten in Enschede behouden!”