Gehavend Twente’05 JA1 wint 4-0 in Houten

De dag begon vroeg voor een groot deel van het team, er moesten namelijk een paar spelers van de A1 mee naar de wedstrijd van de B1 die een lastige wedstrijd op het programma hadden staan in Bergschenhoek. Toen dit spektakel af gesloten was met een 1-3 overwinning, stond er nog een wedstrijd in Houten te wachten tegen Taurus A1. De omstandigheden voor deze wedstrijd waren niet optimaal omdat onze aanvoerder (Jelle) met heren 3 een wedstrijd moest spelen, ook misten we onze middenman (Jier). Eerst was er niemand om ons te coachen, toen de vader van Thomas dit wilde gaan doen, was hij vast beraden 4 sets te winnen en daarmee ongeslagen als coach te blijven.

We hadden, later dan verwacht, de warming-up afgesloten en het debuut van Jens Huiting in de A1 kon beginnen. De opstelling was als volgt: Jens Huiting (Spelverdeler), Ruben Heuven (Passer/loper), Gerben Bruins (Midden), Thomas Robers (Diagonaal), Elwin ter Avest (Passer/loper), Tom Slaghekke (Midden) en Robbin Hertong (Libero). De eerste set liep moeizaam doordat af en toe de pass wegviel en een paar onbegrijpelijke beslissingen van de scheids in ons tegendeel waren gevallen. Na wat briljante instructies van de kant en het harde werken in het veld wisten we deze set op het allerlaatste moment om te zetten in een voorsprong en de winst te pakken van 25-23.

De tweede set gingen we minder afwachtend in, dit resulteerde direct in een aantal mooie punten waaronder een fenomeenabele doortikbal van Jens. We hielden dit lang vol en kwamen uiteindelijk op een voorsprong van 20-10, hierdoor verslapte we iets kreeg Taurus een aantal punten op rij. Toch hebben we deze set nog overtuigend gewonnen met een eindstand van 25-15. 

In de derde set zette Taurus flink aan, ze maakte het ons erg lastig. We kwamen deze beginfase van de set op een achterstand en coach Robers besloot een time-out aan te vragen. Het punt hierna scoorden we direct en de rest van de set liep steeds gelijk op. Tegen het eind van de set begonnen we beter te volleyballen mede dankzij Thomas Robers en we konden deze set naar onze hand zetten, met een verschil van 3 punten.

De vierde set begonnen we met een tactische meesterzet van de bank, Yorick ging Ruben vervangen zoals vooraf al was afgesproken. Yorick had overigens wel wat last van hoofdpijn, maar wilde het toch gaan proberen. Het ging gelijk op, maar halverwege deze set kwamen we langzaam op een kleine achterstand, hierop volgde een verstandig aangevraagde time-out. Het spel bij het yorick, die niet goed begon, werd stukken beter en het team speelde ook beter dan ervoor en sloten de set af met een eindstand van 25-22. We wonnen de wedstrijd en hiermee kon iedereen terugkijken op een uitstekende pot volleybal.