Heren 3 Bodem bereikt

Na een week rust was het vandaag weer vroeg dag voor Heren 3. U weet weel het team dat op zoek is naar de grenzen van het kunnen. Tot vandaag hadden we 4 punten weten te sprokkelen. En elke punt voor de kerst is meegenomen. Met dat motto begonnen we deze zaterdagmorgen om 11 uur tegen een team dat 14 punten bij elkaar had gespeeld, en daarmee op de 8e plaats op de ranglijst was terug te vinden.

Afgelopen 2 weken hebben we op de training vol ingezet op verdediging in de rally, en het moest vandaag gebeuren. De opdracht was om tegen Rosstars 1 set te pakken, en vanuit daar weer verder te kijken. Natuurlijk heeft het niet geholpen dat we afgelopen woensdag in een zaal stonden waar het net nergens te bekennen viel. Maar we hebben het er maar het beste van gemaakt.

De wedstrijd

Nou ja, wat heet. Om precies te zijn duurde de wedstrijd 1 set. Daarna moeten de gasten wel gedacht hebben dat ze tegen een JA team stonden te spelen. Werkelijk waar alles leek fout te lopen aan Twente zijde. Ik kan het vandaag helaas niet veel anders maken dan dit. 18-25, 7-25, 6-25 en 8-25 waren de setstanden. Een enkele speler daar gelaten, een paar momenten ook daar gelaten zaten we vandaag totaal niet in de wedstrijd.

Zelfs de immer optimistische coach zag er geen gat meer in deze wedstrijd. Enfin, gedane zaken nemen geen keer. En laten we het simpel houden, als de bodem wel zo'n beetje bereikt is kun je nog maar 1 kant op, naar boven.....

Gelukkig is er ook iets positiefs te melden, na een aantal weken afwezigheid is Steff weer begonnen met wedstrijden mee spelen. Niet op zijn immer vertrouwde positie. Om zijn enkel te ontlasten werd hij vandaag als libero ingezet. Dat zal de komende 2 wedstrijden, tot aan de kerst ook zijn positie blijven. Op die manier kan hij weer rustig in een wedstrijd ritme komen en hoeft hij zijn enkel niet te belasten met springen en landen.

En hoewel het wat gek klinkt, positief vandaag was dat de spelers ook behoorlijk chagrijnig de zaal verlieten. Dat bewijst dat ze zelf ook wel in de gaten hebben dat het vandaag de minste wedstrijd was in dit seizoen.