Heren 3, Hard werken en simpel volleyballen

RIVO thuis

Na vorige week een redelijke goede wedstrijd te hebben neergezet, maar helaas weer geen punt te hebben gepakt mogen we vandaag aantreden tegen RIVO uit Rietmolen. U weet wellicht nog wel, die wedstrijd waar een aantal spelers op de fiets heen zijn gegaan. Een wedstrijd waar we voor ons doen een goede wedstrijd speelden, maar puntloos weer naar Enschede terug konden. We haalden toen respectievelijk 13, 11, 17 en 14 punten in de sets.

Vandaag dus wederom een moeilijke wedstrijd in de onze ontdekkingsreis. Maar de afgelopen week hebben we twee keer getraind op een iets andere wijze. Waar we normaal de trainingen tot aan het eind door trainden werden de trainingen deze week afgesloten met een onderling wedstrijdje. Dit alles om vooral het plezier in het volleybal niet kwijt te raken.

Het eerste dat opviel was dat de spelverdeler van RIVO vandaag niet mee kon doen met knieklachten. Tijdens een nieuwjaarstoernooi is er iets gruwelijk mis gegaan met zijn knie, en daarom ontbrak hij vandaag. Misschien dat het ons een kans zou bieden. Hoe dan ook vanaf deze plek een voorspoedig herstel gewenst.

1e set

De wedstrijd begonnen we redelijk goed, althans, we hielden RIVO prima bij. Jammer van de vele foute opslagen waardoor we toch af en toe een kans vergooiden. Maar RIVO deed daarin ook aardig mee. Ergens rond de 10-10 liep RIVO ineens uit en kwam een punt of 5 voor te staan. Dat verschil bleef gehandhaafd tot vlak voor het eind, om daar nog iets uit te lopen. Een time-out en een wissel ten spijt eindigde deze set in 17-25. De eerst set zat erop en we boden op onze wijze goed weerstand. En dat resulteerde erin dat de er tussen de sets niet werd gewisseld.

2e set

We begonnen deze set ronduit dramatisch, bij de stand van 2-8 was er al een time-out nodig om de jongens weer op scherp proberen te krijgen, maar dat mocht niet baten. Ook een wissel bood niet het resultaat dat we graag wilden zien en roemloos moesten we deze set met de stand van 9-25 aan RIVO laten.

3e set

Na de vertwijfelde vraag van de coach “Jongens wat kan ik zeggen om jullie weer aan het volleballen te krijgen?” gevolgd door toch maar wat tips begonnen we aan deze set. En het begin ging prima, we kwamen voor tot 6-3 maar daarna gooide RIVO het gas erop. Wederom een time-out ten spijt liep RIVO uit. Met nog 2 punten te gaan wisselde onze coach weer om de wisselspeler warm te laten worden voor de laatste set. Deze set eindigde in 16-25. Er werd hard gewerkt maar het resultaat was niet genoeg voor een stuntje.

4e set

Na een compliment voor het vertoonde spel in de 3e set, en de aanwijzing wat simpeler en rustiger te volleyballen werden de spelers weer binnen de lijnen gebracht. We begonnen niet echt sterk aan de set, maar het verschil van een punt of drie was nog niet onoverkomelijk. Het simpeler volleyballen en het harde werken begon zijn vruchten af te werpen. We kwamen langzij en zelfs op voorsprong. Op een gegeven moment was het zelfs zover dat RIVO een time-out aanvroeg. Maar onze spelers lieten zich niet van de wijs brengen. De voorsprong bouwden we uit tot een punt of 5. Heerlijk om weer eens een keer de spelers “vijf, vijf, vijf ” te horen roepen. Rivo nam de opslag over, tijd voor een time-out aan onze kant om te manen tot rust en scherpte. Bij de stand van 24-22 kwam RIVO aan opslag. Nogmaals een time-out aan onze kant. “Rustig blijven, geen domme dingen doen. Laat hun die fout maar maken”. Aldus geschiedde. En deze set sleepten we uit het vuur met 25-22.

Terugblikkend

Van onze kant drie uitstekende sets gespeeld waarvan we er dus 1 winnend wisten af te sluiten. Leerpunten, misschien moeten we de afspraak “niet trainen is aan de kant beginnen” nog maar eens heroverwegen. Vandaag moest Steff aan de kant beginnen vanwege die afspraak, maar door de afwezigheid van Baruch moesten we op midden dus improviseren. Niet dat Daniel het slecht deed daar, maar het was voor hem te lang geleden dat hij op mid speelde. Een ander nog belangrijker leerpunt is dat we misschien wat simpeler moeten gaan spelen.

Volgende week spelen we uit tegen Avanti. Een nieuwe wedstrijd waar we hopelijk de positieve afsluiting van deze wedstrijd een vervolg kunnen geven.

Voor het ruwe materiaal (hele wedstrijd dus) https://youtu.be/wunM3uu8mP8

Voor de hoogtepunten en opmerkelijkste momenten hier de samenvatting.