Heren 3 Holyoke Thuis

Na een week waarin we maar een keer hebben getraind treden we vandaag extra gretig aan tegen Holyoke HS1. Inmiddels zijn we van de laatste plaats van de competitie af. Gisteravond had Rivo Rijsen ook hun 2e wedstrijd met 4-0 verloren. Maar ja, na de wedstrijd zouden wij maar zo weer laatste kunnen zijn. Helemaal kansloos zijn we volgens de prognose van de NEVOBO niet, we zouden met 2-3 net aan het kortste eind trekken. Nou ja, voor wat die prognose waard is. Als we het hebben over scorebordjournalistiek (dank Co Adriaanse) dan zijn het deze prognoses wel.

Vandaag dus een thuiswedstrijd, en omdat we zaaldienst hebben is iedereen ruimschoots op tijd aanwezig. Dus een uur voor de wedstrijd waren er al wat spelers met een bal in de weer op een leeg veld, stond er nog een speler op de bok en zaten er twee te tellen.

De tegenstander van vandaag komt uit Enter. Ook zij hebben al een wedstrijd achter de rug, die met 4-0 verloren ging. Dus vandaag zou er een kans moeten zijn om wat punten te sprokkelen.

De Wedstrijd

Onze jongens beginnen sterk aan de wedstrijd. Ze komen vrij simpel met 5-0 voor. Een vliegende start maar nog wel in een pril stadium van de wedstrijd. Holyoke komt langzaam maar zeker meer en meer in de wedstrijd. En kruipt langzaam dichterbij. Bij de stand van 17-17 vraagt de trainer toch maar even een time out aan. Niet helemaal zijn ding, je moet toch wat te vertellen hebben. Wat er precies is gezegd ga ik hier niet delen, maar het eerste punt na de time out was voor ons. Daarna was Holyoke weer aan zet. Als een time-out niet helpt is er altijd nog de mogelijkheid tot wisselen. En daar werd gebruik van gemaakt. Uiteindelijk trokken we de eerste set (een time-out van Holyoke-kant ten spijt) over de streep 25-23. het eerst punt van de competitie is binnen. En voor wat het waard is na vandaag zouden we iig een week lang niet meer laatste staan.

De 2e set kunnen we van Twente kant erg kort over zijn. Er werd tussen de sets door niet gewisseld, onder het mom van “never change a winning team” en ”Wie weet wat er nog meer in zit”. Maar het draaide deze set enorm stroef. We hadden geen antwoord op het spel van de tegenstander. Twee wissels en time out later was de set voorbij 11-25.

De 3e en 4e set kunnen we in eer keer behandelen omdat die erorm op elkaar leken. Vol overgave vochten onze jongens. Tot de 10 ging het gelijk op, maar daarna leek Holyoke net iets meer gas te geven. Beide sets gingen verloren met 16-25.

Concluderend

Al met al speelde Heren 3 in haar 2e wedstrijd niet onverdienstelijk. We mogen gerust concluderen dat de ervaring vandaag heeft gewonnen. En ervaring krijg je alleen door veelvuldig bezig te zijn met het spelletje. Ervaring komt met de tijd. In een kort gesprek na de wedstrijd met de tegenstander kregen we diverse complimenten. Met dit jonge team gaan we ook in deze competitie nog aardig mee draaien. Over een paar maanden komen we elkaar weer tegen. En dan zit er voor onze jongens misschien wel meer in dan vandaag. Op dit moment is het voor onze jongens vooral zaak te genieten van het spelletje, en vooral te leren door het spelen op dit niveau. Het gaat allemaal net iets sneller dan we gewend zijn, maar we weten ons wel aan te passen. Daar hebben we een paar weken voor nodig.

Ook vandaag hebben we weer nieuwe dingen ontdekt in onze ontdekkingsreis naar onze grenzen…..