Heren 3 jaagt op eerherstel

Na vorige week een volkomen onnodig pak slaag te hebben opgelopen tegen Rosstars vervolgen wij deze week onze reis naar de grens van het kunnen. Maandag was de wedstrijdbespreking ultra kort. "Geen passie, geen team, geen geloof". Daarmee was alles wel gezegd over die wedstrijd. Hoe nu verder? We hebben elkaar een moment diep in de ogen gekeken. Daarna is uitgesproken dat we er nog steeds in geloven. De doelstelling handhaving wordt dus onverkort gehandhaafd. Daarmee sloten we deze kwestie af. We konden ons richten op de volgende wedstrijd. Een wedstrijd in de categorie van "We moeten goed ons best doen, en dan maar zien wat het wordt".

Op vrijdagavond vertrokken we richting Denekamp om tegen de koploper te spelen. Een team dat in de voorgaande wedstrijden pas 3 puntjes had laten liggen. Nou ja, wij hadden er dus 4 bij elkaar weten te sprokkelen.

De wedstrijd

We hebben het wel geweten dat we tegen de koploper (en titelkandidaat nummer 1) hebben gespeeld. Ondanks inzet van onze kant we konden het gewoon niet aan. Simpel en eerlijk. Pluspuntje is dat we in de eerste 3 sets brutaal een voorsprong hebben genomen. Maar lang konden we daarvan niet genieten. We werden werkelijk waar zoek gespeeld. Het grote verschil met de vorige wedstrijd was dat we het nu duidelijk zagen aankomen, en er ook wel vanuit gingen dat het zou gebeuren. Daaraan gekoppeld toch wel de inzet om er het beste van te maken... Het lijkt erop dat Heren 3 in de jacht op eerherstel wel stappen heeft gemaakt. De lijn die vandaag zichtbaar was moeten we volgende week weten door te zetten. Wel zullen we dan allemaal, de coach incluis, de focus moeten hebben om weer te volleyballen. Wanneer we naar de stand kijken in de competitie groeit het gat boven ons alleen maar, terwijl we ook niet echt los komen van Rivo Rijssen......

Afsluitend

Voor wat het waard is de setstanden: 25-5, 25-7, 25-5 en 25-17. Vooral die laatste set, deels door inzet, deels door fors minder gas door de gastheren. Met een tevreden gevoel konden we met 0 punten in de zak weer naar huis. We hebben ons naar vermogen ingespannen, volgende week een tegenstander waarmee het verschil in ieder geval een stuk minder groot is. Wie weet maken we dan wat meer kans.