Heren 3 komt simpel weg tekort

 

Vandaag reizen we af naar Vriezenveen. We vervolgen de reis naar onze grenzen. De grens is eigenlijk al wel duidelijk. We zitten domweg een klasse te hoog. Maar dat neemt niet weg dat we de rest van het seizoen maar wat gaan doen. Integendeel, de rest van het seizoen willen we gebruiken om ervaring op te doen en vooral het beste uit ons zelf te halen.

Vooraf

Dat zal vandaag niet meevallen. Baruch is al weken uit de roulatie, en zal hopelijk op korte termijn weer mee mogen spelen. Tel daarbij op dat Steff op vrijdag afbelde omdat hij met hoge koorts in bed lag, en dan hebben we een behoorlijke uitdaging te pakken. Hoe lossen we het probleem op de mid-positie op. Alleen Jasper was nog over voor die positie. In een grijs verleden (JC en als ik het goed heb JB) heeft Daniel nog op die positie gespeeld. Dat was dus eigenlijk de enige optie. Daniel maar voor de leeuwen werpen en hem op die positie te plaatsen.

De wedstrijd

De eerste wedstrijd tegen Vrivo deden we het op zich wel aardig. Maar dit maal was Vrivo op volle oorlogssterkte. En laten we dan maar eerlijk zijn. Onder het toeziende oog van onze eigen Statler & Waldorf  begonnen we aan een hopeloze missie. Laten we het zo stellen, de rally waarin de mini van de week meespeelde was de rally met de meeste balcontacten. Al vrij snel daarna hadden we weinig in te brengen. Niet dat we ons best niet deden, maar Vrivo was gewoon een maatje of wat te groot. Alle time-outs ten spijt kwamen we er simpel gezegd niet aan te pas. Het was op zich al een hele prestatie dat we Vrivo in de 2e en 4e set tot een time-out wisten te brengen. Maar direct na die time-outs werd het over een andere boeg gegooid, en werd het gas er gewoon weer opgezet.

We kwamen ondanks de aanwijzingen van onze coach maar niet onder de opslagdruk uit. Waardoor we in de 3e set op een schamele 5 punten bleven steken.

Conclusie

Terugkijkend kunnen we stellen dat ons best doen soms domweg niet goed genoeg is. We konden vandaag niets extra’s brengen. En dat was tegen de nummer 3 geen schande.

Tot overmaat van ramp hebben we slechts alleen beelden uit de 1e set kunnen vastleggen. Hoewel de batterijen de hele ochtend aan de oplader hebben gelegen waren die met een minuut of 20 leeg. Volgende keer beter. Over de volgende keer gesproken, dan spelen we uit tegen onze mede-degradant Rivo Rijssen…..

Voor de volledigheid de setstanden: 25-13, 25-16, 25-5, 25-16