Heren 3 oogst lof

Afgelopen week

Onze reis zet zich voort, we zijn inmiddels aan het aftellen over het aantal nog te lopen etappes. Sinds de winterstop is dit de 3e wedstrijd op weg naar het eind van deze competitie. De afgelopen week is eigenlijk rommelig verlopen. Baruch zit met een gebroken kaak nog wel even thuis, Steff had stage en maanda ontbraken verder nog Peter en Giel terwijl woensdag Peter en Bram ontbraken. Kortom het was behelpen bij de trainingen.

Op maandag werd de training begonnen met het terugkijken van de wedstrijd tegen RIVO, althans de hoogtepunten. Daarna een warming up en partijvormen. Op woensdag was Giel er gelukkig weer, dus konden we verder met het onderhanden nemen van de spelverdeler. Dit gaat aan de hand van een tip die we kregen van Jesper, toen we de oefenwedstrijd speelden tegen Heren 5. De tip lijkt zijn vruchten af te werpen.

Vooraf

Op 25 januari 2020 stapten we rond kwart voor drie in de auto’s om de reis naar Lochem aan te vangen. De wedstrijd stond gepland om 16.00 uur dus dat moest wel lukken. Om een uur of half vier, iets eerder, arriveerden we op de plaats van bestemming. Als de spelers zich een beetje vlot zouden omkleden bleef er nog voldoende tijd over voor een goede warming up en inspelen. Dat liep echter heel anders….. Toen de coach de zaal in kwam stonden er 4 spelers in te spelen. Een van de auto’s met onze Captain/Aanvoerder aan het roer had ergens een afslag gemist, en waren dus nog onderweg. Hiermee kwam niet de hele warming up te vervallen, maar verliep die wel anders dan te doen gebruikelijk. Met een kleine vertraging konden we aan de wedstrijd beginnen. Voor wat het waard is, de eerste wedstrijd verloren we met de volgende setstanden: 13-25, 10-25, 7-25, 5-25. Kortom een lastig wedstrijd.

1e set.

De mindere warming up leek zich direct al te wreken, de eerste punten waren voor de thuisploeg. Daarna begonnen wij gelukkig ook wat warmer te worden, en we kwamen wat beter in ons spel. Net als de afsluitende twee sets vorige week was het nu ook weer hard werken en simpel volleyballen waarmee we aardig wisten bij te blijven. Op een gegeven moment vroeg Avanti een time-out aan. Tijd voor de trainer/coach om ons te laten weten dat we behoorlijk speelden, maar dat we niet moesten vergeten dat Avanti wat spelers aan de kant had zitten die de vorige wedstrijd een verschil maakten. We moesten ons dus niet blind staren op de voorsprong, maar hard blijven werken en rustig blijven aan de bal. De time-out hielp, en Avanti kwam weer dichterbij. Bij de stand van 20-19 vroeg onze coach een time-out aan om te benadrukken dat we simpel moesten blijven spelen en vechten voor elke punt. Even later was het Avanti weer dat een time-out aanvroen, en tenslotte onze coach bij de stand van 25-24. Hoe dan ook vechtend gingen we ten onder 26-24. Maar in deze set al bijna evenveel punten als de vorige keer de hele wedstrijd.

2e set.

Wat Avanti van plan was bleef maar wat wazig, de betere spelers bleven aan de kant zitten. Het had er dus alle schijn van dat er vandaag ons een echte wedstrijd werd gegund. Hard werkend en veel inzet deden ons naar een hoogte stijgen die we zelf ook niet verwacht hadden. We bleven maar in het spoor van Avanti, en als we voorkwamen liep de voorsprong niet verder op dan een punt of 5. Op deze manier bleef het een leuke wedstrijd voor spelers en publiek. Maar deze set ging ondanks een time-out (23-19 , simpel en ruim spelen) ook verloren met 25-20.

3e set.

Ook in deze set werkten onze jongens hard en naar behoren, maar ja, 3e set. Het verhaal is bekend… Gek toch eigenlijk wat dat is met die 3e set. Bij 20-12 vroeg de coach dan toch maar een time-out aan. Hierbij droeg hij de spelers op om meer inzet te tonen, en de bal zuiverder te spelen. De spelverdeler kon vrij weinig met de passes die of te laag, of te ver uit koers waren, en dan komen wij simpelweg niet aan scoren toe. Maar de set was eigenlijk al over 25-13. Het zou toch niet gebeuren dat we onder de 10 gingen eindigen?

4e set.

Het plan van Avanti was wel duidelijk geworden. De vaste krachten werd een snippermiddag gegund. Dit kon om twee redenen. Hoewel wij enorm onze best deden om punten te pakken kwamen we net iets te kort, en daarnaast was de volle buit binnenhalen geen vereiste aan Avanti-zijde. Zij speelden keurig iets boven de middenmoot, en daar voelde zij zich wel prima bij. Geen baat bij/zin in promotie. Dit maakte dat het in ieder geval voor alle betrokkenen, spelers, coaches en toeschouwers een enorm leuk en boeiend gevecht. Een gevecht dat ook nog eens onder prima leiding stond. Alles met elkaar een vermakelijke wedtrijd. In de 4e set gebeurde geen gekke dingen en de 25-21 was een logische uitslag. Zoals gezegd Avanti was net iets beter, en onze jongens missen nog net dat kleine beetje dat je leert met de jaren, ervaring dus.

Terugblikkend

Met een tas vol complimenten over de groei van het team, en ja onze jongens speelden echt stukken beter dan de 1e wedstrijd, en een goed gevoel over het vertoonde spel keerden we zonder punten huiswaarts. Misschien was het grootste compliment nog wel de vraag of het team hetzelfde was als in de 1e wedstrijd. Kijk, als die vraag gesteld wordt weet je dat je geen stapje maar een sprong vooruit bent gegaan. Trots op wat we konden laten zien. Nog 8 wedstrijden voor de boeg….

Overigens ook op de terugweg slaagde onze aanvoerder erin een verkeerde afslag te nemen, nu moest die auto door het centrum van Delden, waar de bedoeling was ergens bij Hengelo een Macje te pakken....