Heren 3 Rivo Rijssen thuis

Voorbeschouwing

Zaterdag 9 november, 30 jaar na de val van de Berlijnse muur. Vandaag spelen we de wedstrijd tegen Rivo Rijssen. De 7e wedstrijd van dit seizoen. Rivo had na 6 wedstrijden nog geen set weten te winnen, en wij hadden inmiddels 1 keer een set weten te pakken. Ofwel de thriller in de onderste regionen van de competitie.

De app van de Nevobo was ons wel heel gunstig gezind, de prognose stond op een uitslag van 4-0. Dit zegt dus meer over het systeem dat achter de prognoses schuil gaat dan over de werkelijke verhoudingen. Natuurlijk, we stonden met 1 punt net boven de gasten, maar als we de setstanden kijken van de gespeelde wedstrijden was Rivo gewoon goed bezig. Tegen dezelfde tegenstanders speelden zij meer punten bij elkaar in de sets dan ons is gelukt.

Ook op de maandagtraining was er al sprake van “Makkie” Een uitspraak waar de trainer/coach niet echt in mee wilde gaan, tenzij er werd gewonnen met 4-0. Vlak voor de wedstrijd gaf de coach ook aan dat hij al blij zou zijn met een 3-2 winst. Alles wat meer zou zijn was meegenomen. Deze uitspraak deed hij niet richting team.

We vervolgen onze reis naar de grenzen van ons kunnen met de 7e wedstrijd. Voor wie zou 7 vandaag het geluksnummer blijken te zijn?

1e set

Omdat Steff nog steeds geblesseerd is kon de coach kiezen uit 8 spelers. Conform gemaakte afspraken aan het begin van het seizoen was de beginopstelling dus ook geen enkel probleem. De wedstrijd begon rommelig. Rivo kon daar het beste mee overweg, en met soms goed spel, en soms heel slecht spel voltrok de eerste set zich. Bij de stand van 10-17 werd er door de coach een time-out aangevraagd. Het was ook niet echt mogelijk om ondanks de stand tevreden te zijn. De time-out hielp wel iets, maar we konden het tij niet meer keren. 21-25.

2e set

Er werden twee wissels doorgevoerd, en we begonnen vol moed aan de 2e set.  De wissels wilde niet echt werken. De passing was net als in de eerste set niet zoals nodig. En bij 7-13 werd de eerste time-out gebruikt. Die leek te helpen, de stand trok bij, maar al snel daarna verslofte het weer. Mede door toedoen van Rivo Rijssen. De tegenstanders kwamen op gegeven moment aan opslag maar zelf hadden ze geen idee wie aan de beurt was om op te slaan. Dit nam nogal wat tijd in beslag. Maar nu dusdanig lang dat het publiek en spelers toch wat begonnen te protesteren. Zoals gezegd we zakten weer in, dus voor het eerst dit seizoen een 2e time-out in een set, 18-20. De jongens werd op het hart gebonden het eigen spelletje te spelen. Rustig te passen zodat de spelverdeler kon kiezen welke aanvaller hij wilde gebruiken. De tweede time-out en een aanvallende wissel ten spijt ging deze set ook verloren met 20-25

3e set

Tussen het wisselen van de sets door riepen een aantal spelers van Rivo “We zijn een plekje gestegen”. En ja dat klopte, wij stonden nog steeds op 1 punt terwijl Rivo al 2 punten had te pakken. En het zag er niet naar uit dat, werklust en inzet ten spijt, we deze wedstrijd nog tot een goed einde zouden brengen. Enfin, alle punten voor de kerst werden aan het begin van het seizoen nog beschouwd als bonuspunten…

Vol goede moed, immers we beginnen de set allebei weer op 0 punten, begonnen we aan deze klus. En zoals wel vaker wil de bovenliggende partij de 3e set minder spelen. En dit keer zat het ons inderdaad mee. Hoewel, halverwege de set kreeg een van de spelers weer last van een oud pijntje. Dus moest er gewisseld worden. Dit gaf de coach de mogelijkheid om met 2 stukken tape de midden- en ringvinger aan elkaar te tapen. Een opslag later werd de wissel terug al weer gedaan. Dat bracht Rivo wat van de kaart, schijnbaar hadden zij de blessure niet meegekregen.
Ergens aan het eind van de set werd er wederom met het oog op aanvallende kracht een wissel doorgevoerd. Pas aan het eind van de set 23-22 vroeg de coach een time out aan. Hetzelfde riedeltje omtrent “rust, kijken, en doorzetten”. Dit hielp we trokken de set over de lijn met 25-22. We staan weer gelijk….

4e set

Zonder noemenswaardige zaken voltrok ook deze set zich voor ons en de supporter naar wens. We kwamen op voorsprong, en langzaam liepen we wat verder uit. Uiteindelijk eindigde deze set ook in ons voordeel. De eerste 5-setter dit seizoen is een feit.

5e set

De coach besloot (wellicht wat aan de harde kant) dat de spelers van de 4e set de 5e set mochten beginnen. Het was nu een kwestie van de zenuwen in bedwang zien te houden. Er stond al vanaf de eerste set spanning op de wedstrijd, maar na de 0-2 tussenstand was schijnbaar de druk bij ons behoorlijk weggevallen. De laatste set was ook prooi voor ons 15-11 was het eindresultaat. Eindelijk mochten we het zoet der overwinning smaken. De inzet van de afgelopen weken tijdens de trainingen en wedstrijden werd eindelijk een keer verzilverd. Met een welverdiend applaus werd de spelers een moment gegund om deze overwinning te vieren. Mooi moment is het openbreken van de cirkel met een seintje naar Steff. Hoewel hij niet speelde deze wedstrijd hij is natuurlijk wel onderdeel van het team.

Conclusie

De wedstrijd als totaal genomen was een behoorlijk foutenfestival. Het leek er bij tijd en wijle op dat we bezig waren met een wedstrijd “Wie slaat het meeste fout op”. Vandaag hadden we te maken met één van de zwakkere broeders uit de competitie. En daar hadden we echt moeite mee. De focus wilde maar niet op scherp komen. Uiteindelijk stonden we aan de goed kant van de score en liepen we uiteindelijk een puntje uit op Rivo, en 3 punten in op de nummer 10 SVH. Een team waar wij nog niet tegen hebben gespeeld, maar dat er wel in slaagde in het begin van de competitie om Rivo met 4-0 te verslaan.

Voor eerst de spelers maar nog niet te hard vallen. Inzet was er op zich wel, maar het ontbrak vandaag net aan dat kleine beetje extra dat ze tegen Vrivo (vorige week) wel konden opbrengen. Volgende week de lastige wedstrijd tegen een team dat we eind vorig seizoen al een keer ontmoette, Twente-Sparta. De brug in Glanerbrug is dan de arena waarin we weer gaan proberen het onmogelijke mogelijk te maken.