Heren 3 Rommelig gedoe na kerstgala

Zaterdag 14 december. We mogen weer. Vandaag staat om 1300 uur de wedstrijd tegen SVH op het programma. De laatste ploeg in onze competitie die we niet eerder ontmoet hebben. Een paar weken geleden leek het nog een klus waarin we nog een kans zouden moeten hebben. Maar de laatste weken begint het bij SVH schijnbaar te draaien. We zijn hen uit het zicht verloren. Dat geldt overigens voor zo’n beetje alle teams in de competitie. De enige die we nog in zicht hebben zijn onze vrienden uit Rijssen. Gebroederlijk delen we de laatste plaatsen in de competitie. Vervolgens een gat van een punt of 10 met de nummer 10 in de ranglijst.

De reis naar de grens van ons kunnen is bijna halverwege. De 1e klasse heren is wellicht te hoog. Nadeel van dit jaar is dat we niet rond de kerst klaar zijn met de competitie. Dus ook na de kerst zitten we nog steeds in deze situatie. In de jeugd was het dan een half jaar afzien, en dan gewoon weer op eigen niveau aan de bak. Maar ja, dat is bij de jeugd.

De wedstrijd

Zoals gezegd vandaag dus wedstrijd 11 van de 22. SVH thuis. Het was weer een wedstrijd waar van alles in gebeurde. De trainer/coach had voor de wedstrijd een camera meegenomen om de hele wedstrijd op te nemen. Hij gaf aan daar blij mee te zijn. Het was rommelig, chaotisch. Bij tijd en wijle leek het team zich drukker te maken om de scheidsrechter dan om het eigen spel. Ergens, vaag begrijpelijk, de scheidsrechter deed haar ding, en haar best, maar ze miste wel eens wat. Maar laat de spelers de hand ook in eigen boezem steken, ook zij misten vandaag veel.
Daarnaast hadden een aantal spelers de avond ervoor een kerstgala gehad. En dan is dat in deze tijd dus een avond die er ongeveer als volgt uitziet. 19.30 uur starten met indrinken, dan naar het kerstgala, en als afsluiter de after-party in de stad. Naar verluid lagen sommigen pas om een uurtje of 5 in bed, of nee, kwamen ze toen pas thuis. Tja, dat is dan ook niet de ideale voorbereiding.
In de 3e set gierde het even totaal uit de klauw. Een van de spelers van Twente kon het "vermeende" onrecht niet meer aanzien en liet zich even gaan. De coach stuurde hem de catacomben van de pathmoshal in om tot rust te komen.

Kortom het was deze keer niet best. Nog niet eens zo beroerd als een paar weken geleden, maar er moet wel iets gaan gebeuren…

10-25, 13-25, 7-25, 10-25

En nu verder

Op het moment van schrijven worden de opnames nog driftig bekeken, en wordt er nog gezocht naar beelden die de moeite van het vertonen op de site waard zijn. De spelers krijgen de hele wedstrijd tot hun beschikken, maar dan wel met de huiswerkopdracht erbij, die gericht is op leren van fouten. Voor eerst een paar weken kerstreces. Komende week nog trainen, en dan op 6 januari weer aan de bak met een oefenwedstrijd tegen heren 5, het halfjaarlijkse meetpunt. Tot op heden wisten we nog niet van dat team te winnen.....