Heren 3 sprokkelt verder

Vooraf

Na de kerstvakantie is heren 3 aardig aan het volleyballen. Het vertoonde spel stemt tot tevredenheid, als we zo blijven spelen moeten er vroeg of laat wel resultaten geboekt worden. Goed, we moeten eerlijk zijn, we komen tekort op het huidige niveau, maar we weten ons wel steeds beter te weren. Vandaag ontvangen we Forza. Een team dat 1 plaatsje boven ons staat, maar wel op onoverbrugbare afstand, het gat is maar liefst 16 punten. De focus ligt op dit moment dus eigenlijk op één ding, namelijk met plezier volleyballen. De doelstelling is vooralsnog bijgesteld, niet laatste worden en dan maar zien waar het schip strandt. Degradatie zou geen ramp zijn, en zeker niet het eind van de wereld. Nadat we voor de kerst elkaar eens diep in de ogen hebben gekeken is er een andere wind gaan waaien, en die doet ons goed.

Zoals gezegd vandaag spelen we tegen de minst goede van de rest, en wie weet…. Net als alle wedstrijden sinds de kerst zit Baruch nog aan de kant. We hopen dat hij snel weer voldoende hersteld is om ons weer komen te versterken. Beterschap kerel...

1e set

De eerste set beginnen we eigenlijk best goed. We weten goed weerstand te bieden en we bouwen zelfs een bescheiden voorsprong op. Met goed spel en veel inzet mogen we zelfs even aan de winst van deze set ruiken. Maar we bezwijken onder de servicedruk en aanvalsdruk. Als we daarnaast nog een paar slordige fouten begaan is het vrij simpel verklaarbaar dat we de voorsprong nipt uit handen geven 24-26.

2e set

De tweede set verloopt een stukje stroever. Niet dat we minder spelen, maar we komen niet echt meer toe aan aanvallen. We scoren onze punten wel, maar het echte venijn mist. Zouden we dan toch een knauw hebben opgelopen door het verlies in de eerste set? Vechtend voor wat we waard zijn moeten we helaas ook deze set aan Forza laten. 19-25.

3e set

In de derde set worden er wat wissels doorgevoerd. Die waren voor de 2e set al aangekondigd, immers iedereen moet toch minimaal aan 2 sets per wedstrijd toekomen. De wissels leken ons spel niet te deren. You win some, you lose some. En dat heft elkaar dus gewoon op. We bleven het maar proberen, we bleven vechten voor wat we waard waren maar wederom kwamen we tekort. 20-25.
Het begint wat eentonig te worden, we doen ons best, maar telkens net niet.

4e set

De vierde set beginnen we weer goed. We weten onze punten te pakken, en langzaam lopen we weer wat uit. Forza laat het er bij tijd en wijle bij zitten, of ze zijn te moe na drie sets lang hard werken. En zo komen we steeds dichter bij een puntje meesnoepen. Wanneer we op 24-19 voorsprong de rally verliezen en dus Forza aan opslag komt wordt er weer door de Coach een time-out aangevraagd. In de time-out gaf hij net als tegen Rivo aan dat we op zeker moeten gaan spelen. Laat hun die laatste fout maar maken. Je mag de bal wel slaan, maar dan moet je er echt van overtuigd zijn dat het kan. Forza slaat op, de pass is goed, de set up prima, en een eenmansblok, dus Daniël slaat de bal in. Ze weet de jarige job te trakteren op een setwinst.

Terugkijkend

We hebben wederom een redelijk tot goede wedstrijd weten te spelen. Het enige wat we ons moeten afvragen is waarom het aanval ineens begon te stokken. Hoe verder we in de wedstrijd kwamen hoe minder goed de aanval liep. Wellicht is het iets wat tussen de oren zit. Vooralsnog kunnen we niet anders doen dan te constateren dat we vandaag weer een puntje zijn uitgelopen op Rivo Rijssen. Maar ja, die hebben nog 2 wedstrijden tegoed…..
Volgende week gaat de reis verder, we gaan dan naar Vriezenveen om Vrivo te ontmoeten, de nummer 3. Dat belooft een zware wedstrijd te worden….