Heren 3 we mogen weer….

We mogen weer

Zaterdag 11 januari, we mogen weer. Na een stop van een kleine maand is het weer tijd om voor het echt te gaan volleyballen. Na de laatste wedstrijd hebben spelers en trainer elkaar nog eens diep in de ogen gekeken, en teruggeblikt op de eerste helft van de competitie. Wat ging er goed, wat ging er fout, welke uitgangspunten hadden we ook al weer met elkaar afgesproken, welke verwachtingen hadden we?

Gewoon even lekker back to the basic. We doen gewoon ons best om zo goed mogelijk te spelen, en de trainer coach draagt er zorg voor dat we in dit zware seizoen de lol in het spelletje blijven houden.

Verder is het nog van belang te weten dat Baruch nogal ongelukkig van de fiets is gevallen met oud en nieuw. Een gebroken kaak was het gevolg. We zullen het dus een tijdje zonder hem moeten doen. Bijkomstig gelukje is dat Steff weer voldoende hersteld is van zijn enkelblessure, dus we zitten op midden niet acuut in de problemen.
Baruch, vanaf deze plek veel sterkte, en we hopen je toch nog spoedig weer in het veld te mogen zien staan.

Voorbereiding

Afgelopen week zijn de trainingen weer begonnen, eerst op maandag een oefenwedstrijd tegen (nu) heren 5. Een team dat we inmiddels al een stuk of wat keer tegen zijn gekomen in het oefencircuit, maar nog nooit van wisten te winnen, tot afgelopen maandag. Er zit bij ons dus progressie in. En vervolgens de woensdag gewoon een rustige training.

Het programma van de reis naar de grens van ons kunnen, nou ja, eigenlijk weten we wel dat we een behoorlijk stuk over de grens aan het kijken zijn, voert ons vandaag naar Enter, Holyoke. Het team waar we een prettige herinnering aan bewaren. Het eerste puntje wisten we tegen hen uit het vuur te slepen? Zou dat vandaag weer lukken?

De wedstrijd

We begonnen de wedstrijd op de manier waarop coach en publiek graag zien. Een enorme hoeveelheid werklust, en bij tijd en wijle met behoorlijk spel. Wel hadden we regelmatig wat moeite met de opslag van de tegenpartij, maar alles met elkaar kunnen we tevreden terugblikken op de eerste twee sets. Die, en dat mag ook wel eens gezegd worden, onder leiding van een prima scheidsrechter. Consequent in haar beslissingen, en niet ontvankelijk voor protesten vanuit het veld. Niet dat er fel geprotesteerd werd, maar toch….

De derde set, blijft toch wel een dingetje. Het wil maar niet lukken daar… Die kunnen we maar beter snel vergeten. Tekenend was dat er bij de stand van 8-2 al een time-out werd aangevraagd om onze spelers er op te wijzen dat de wedstrijd nog bezig was.  De vierde set was dan wel weer beter, we kwamen zelfs nog op voorsprong, maar die voorsprong was nog in het begin van de set. Holyoke koos er voor om voor de volle buit te gaan, en trok uiteindelijk ook vrij simpel de 4e set naar zich toe. Onze spelers gaven alles wat ze hadden gedurende de wedstrijd, en de sfeer was ook prima. We moeten er de rest van het seizoen gewoon het beste van maken en leren van de 10 wedstrijden die we nog te gaan hebben.

Setstanden 25-15, 25-16, 25-7, 25-13

Net als voorgaande wedstrijd is ook deze wedstrijd opgenomen op video. Bijgevoegd een zogenaamde magic movie, gewoon willekeurig wat beelden van de wedstrijd. We zijn nog bezig om er een paar rally's uit te halen, zodra we daar klaar mee zijn plaatsen we die hier.

Foto's Yvette.