Het zit Dames 1 niet mee

1 oktober 2012

“Het zit in ons in het begin van de competitie niet mee. De eerste twee wedstrijden viel het spreekwoordelijke dubbeltje de verkeerde kant op. Vorige week verloren we met minimaal verschil van Utrecht. Afgelopen zaterdag was het Dash dat ons nipt met 2-3 versloeg. De enige gelijkenis met vorige week was dat het de twee teams waren waar we vorig seizoen het slechts tegen speelden. Voor de rest waren het twee op zich staande wedstrijden.

Ten opzichte van vorige week speelde Romee Polman op de plek van Janneke den Butter. De aanvoerder van het team was de hele week afwezig i.v.m. cursus. Zeker aanvallend deed ze het goed en haalde menig punt binnen voor het team. De eerste set maakten we te veel fouten om aanspraak te maken op de setwinst hoewel het nog wel 22-25 werd. In deze set wisten we 8 of 9 foute serves neer te zetten.

De tweede set vochten we ons terug in de wedstrijd en kregen loon naar werken met een 26-24 setwinst. Het lek leek boven en we wisten de derde set eenvoudig te winnen met 25-18. Er leek geen vuiltje aan de lucht en gezien de laatste jaren zou dat ook zo moeten zijn. We wisten echter niet door te drukken en lieten de tegenstander terugkomen in de wedstrijd. Ondanks een aantal wissels wisten we het tij deze keer niet te keren en verloren de vierde en vijfde set met respectievelijk 19-25 en 11-15.

We moeten van deze wedstrijd leren en het niet zo ver laten komen. Na de derde set hadden we de wedstrijd professioneel uit moeten spelen. Deels de tweede en de derde set speelden we goed en dat geeft vertrouwen, daar moeten we ons aan vasthouden. Volleyballen kunnen we wel. Het grootste deel van de wedstrijd is het echter te stil. We moeten meer de mouwen opstropen en karakter tonen. Veel speelsters spelen al jaren in dit team en moeten die stap gaan maken.

De wedstrijd werd overigens voortreffelijk en vrijwel foutloos gefloten door het scheidsrechterlijk duo. Helaas zit er in het niveau van de scheidsrechters nogal eens verschil in kwaliteit. Afgelopen zaterdag en vorige week waren bijvoorbeeld een verschil van dag en nacht. Feit is dat we daar helaas mee moeten leven, maar afgelopen zaterdag was het voor beide teams wel prettig spelen. De scheidsrechters van zaterdag krijgen in ieder geval alle complimenten.

We spelen zaterdag tegen Scylla en zullen hard moeten werken om de eerste zege te gaan halen. Enthousiasme, duidelijk communiceren en mouwen opstropen zullen dan de sleutelwoorden zijn.”

Bron: Vizieropvolleybal.nl