Jeugd Twente maakt zich op voor WK in China

15 juni 2010

Over 10 dagen is het zover, de Wereldkampioenschappen voor scholieren in China! Zoals elke twee jaar, doen ook dit jaar de jeugdleden van Twente’05 mee aan dit schitterende evenement georganiseerd door de International Schoolsport Federation(ISF). Het team bestaat grotendeels uit de jongens van de B jeugd, die recentelijk tot kampioen van Nederland zijn bestempeld en staan onder leiding van coach Rinke Olthof en assistent Elmar Heupers. Als Bonhoeffer College, een samenwerking met Twente’05 die elk jaar weer voor een top jeugd zorgt, vertrekken zij op 25 juni naar Baotou.

Van de site van het WK team:

Van 26 juni t/m 4juli neemt het schoolteam (jongens) van het Bonhoeffer College deel aan de door de I.S.F. (International Schoolsports Federation) georganiseerde wereldkampioenschappen volleybal . Een meisjesteam uit Nijmegen vertegenwoordigt de dames. 
Het schoolteam van het Bonhoeffer is al diverse keren kampioen van Nederland geweest en heeft op grond daarvan al vele keren deelgenomen aan deze WK met wisselend succes. We werden 3e in 1990, 4e in 1988, 6e in 1992, 7e in 2008 maar ook 22e en 27e aan het eind van de jaren 90. Alle spelers worden door ons opgeleid en in de loop der jaren hebben 11 spelers deel uitgemaakt van Jong Oranje.

Ook van de huidige selectie gaan 4 spelers naar de volleybalschool van de NeVoBo in Zwolle, het voorportaal van Jong Oranje. Alle spelers trainen 9 tot 15 uur in de week, afhankelijk van deelname aan de volleybalschool. De jongste speler is net 14 en de oudste 17. De uitstekende samenwerking met de Enschedese volleybalvereniging Twente ’05 draagt zeker bij tot het succes! 
Dit jaar vindt het evenement plaats in Baotou (China) . Behalve een sportieve krachtmeting op hoog niveau is het ook een ontmoeting met scholieren uit 32 deelnemende landen. Een culturele dag maakt deel uit van het programma waarbij alle deelnemers kennis maken met allerlei facetten van de cultuur van het gastland. Ook is er een culturele avond waarop elk land een presentatie houdt. De jongelui houden er vaak contacten aan over die vele jaren stand houden.

Twee jaar geleden in Italie werden we 7e in een veld van 32. Een TOPPRESTATIE! In China hopen we onder de bezielende leiding van trainer-coach Rinke Olthof en assistent coach Elmar Heupers opnieuw bij de eerste 10 te eindigen.
De financiele middelen die nodig zijn voor deelname aan dit toernooi worden door onszelf en door sponsoring opgebracht. Het is vooral aan de unieke contactuele en begrotingstechnische kwaliteiten van Jan Vos te danken dat dit elke keer weer lukt.
Een extra dankwoord gaat uit naar Dirk van Dijk, die als gymleraar (sinds begin jaren ’80!!!!), elk jaar opnieuw er in slaagt een nieuwe lichting talenten te selecteren die voor een plek in het toekomstige WK-team in aanmerking komen!

Klik hier om naar de site van het WK TEAM te gaan!