Jongens A1 Kampioen!!!

Zaterdagmiddag 21 april om 1700 uur mochten de spelers van JA1 aantreden in de laatste wedstrijd van deze competitie . Op het programma stond de wedstrijd tegen Pegasus JA1. Pegasus stond op plek 3 met 32 punten, onze spelers voerden de ranglijst aan met 35 punten. Nummer 2 was al uitgespeeld. Enig rekenwerk leert dus dat 2 sets pakken voldoende is om kampioen te worden in de topklasse. Pegasus moest winnen met minimaal 3-1 om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap.

In de eerste set oogde met name Pegasus nogal nerveus, en de druk kwam meer en meer bij de gasten te liggen. Die waren er niet tegenop gewassen, en de eerste set ging naar Twente 05. (25-20). Het kampioenschap was weer een stapje dichterbij. De tweede set leek wel een herhaling van de eerste set, de druk werd Pegasus te groot en voor het oog liepen onze jongens makkelijk weg. Pas bij de laatste punten (23-15 was de stand) begon de spanning Twente 05 parten te spelen. Langzaam kroop de tegenstander dichterbij. Uiteindelijk wisten de jongens van Johnny Wiersma, de set naar zich toe te trekken (25-20). Het feest kon beginnen, het kampioenschap was binnen. Maar ja, er moesten in ieder geval nog 2 sets worden gespeeld.

Ook de derde set werd door Twente 05 gepakt (25-21). Dat de laatste set met 22-25 werd gewonnen door Pegasus deed al lang niet meer ter zake. Johnny en spelers van harte geluk gewenst met dit fantastische resultaat.