Jongens B verslaat koploper in uitwedstrijd

Volley2B JB1 – Twente’05 JB1     1-3     (25-19 17-25 19-25 13-25)

Vandaag staat er op het programma; een uitwedstrijd tegen de koploper Volley2B.  Er gingen een paar spelers van de A mee, dat waren; Yorick Spit, Ruben Heuven, Tom Slaghekke en Elwin ter Avest. Zij hadden vandaag dus een dubbele wedstrijd,   1 met de B en 1 met de A. Maar ook Jens Huiting en Robbin Hertong moesten 2 keer spelen, omdat Jelle Klein Teesselink er niet bij was en Robbin op de plek van Elwin speelde(libero).                                                                                          
Omdat we om 10 uur moesten spelen waren we op de fiets uit Boekelooo op een asociale tijd van 7 uur aanwezig. Nadat iedereen er was konden we vertrekken. Na 2 uur rijden waarvan ongeveer een uur geslapen te hebben kwamen we strak 9 uur aan in Bergschenhoek. We zijn even in de kantine gaan zitten en hebben daar maar ontbeten, daarna gingen we rustig omkleden en konden we ons concentreren op de wedstrijd.

We wisten allemaal dat het vandaag geen makkelijke wedstrijd zou worden. Rinke ging vandaag mee als coach en zijn woorden waren; STRIJD LEVEREN! Het gaat niet vanzelf.  Na een lekkere warming-up konden we beginnen aan de wedstrijd, ik had de toss verloren en we kregen de side-out als begin. De 1ste bal was de pass meteen goed en werd hard via het blok geslagen door robbin, eerste punt voor ons dus. Maar daarna werden er een paar domme fouten gemaakt. Uitserveren, uitslaan en ballen op de grond laten vallen. Kortom er werd niet op ons eigen niveau gespeeld en verloren deze set met 25 -19.
De 2de set werd er weer moed ingepraat, en we gingen onze eigen dingen weer doen. We hadden voor de verandering Ruben uit de pass gehaald bij de floater, en bij een sprongserve kwam hij er weer bij.  De pass lag beter en Jens kon naar harte lust spelverdelen. De service druk aan onze kant lag al iets hoger en er werden minder eigen fouten gemaakt. Ook werden er nog een paar leuke puntjes gemaakt, zoals een buiten die er mooi werd ingeslagen en een paar killetjes van onze reus Tom. Deze set wonnen we met 17-25.
De 3de set begonnen we weer hetzelfde als de 2de set alleen begonnen we met een andere opstelling, iedereen werd 1 plek terug gedraaid omdat wij weer begonnen met de side-out en Jens anders niet kon serveren. De reden daarvan was omdat Jens keihard de tegenstander even liet zien wat serveren was!!! Ze kwamen niet aan de pass toe en we kwamen op een mooie voorsprong. De tegenstander kwam er niet echt meer aan toe om met ons mee te komen dachten we. Vergissing dus….. Omdat bij de tegenstander bijna niemand meer scoorde moest het allemaal van 1 aanvaller komen, maar hij deed het wel. Via het blok en door het blok. Time-out aan onze kant. Na de time-out hadden we het blok aangepast op de buitenaanvaller en Yorick deed dat uitermate goed. En hij ging hard naar de grond!!! Setwinst met 19-25.
De 4de set was de set waarbij volley2B dacht dat het afgelopen was en wij nog weinig zin hadden in een 5 setter dus genadeloos af maken die gasten. Ruben ging op midden en thom kwam er in voor de positie van Ruben, passer/loper. Deze set was gewoon een leuke set, de set-ups lagen mooi scherp en de ballen gingen lekker naar de grond bij de tegenstander. Laatste bal werd beslist omdat de tegenstander het te lastig vond om de bal over het net te krijgen, 13-25 gewonnen.  Mooie overwinning en 4 punten mee naar enschedeee!!!

Robbin Hertong.