Jongens jeugd ijzersterk in nationale competitie

Sarto JA1 – Twente 05 JA1     0-4     (21-25 13-25 23-25 21-25)

Sarto JA1 - Twente JA1

Na een 2 uur in de auto te hebben gezeten kwamen we dan eindelijk aan in Tilburg. Iedereen was voor de verandering een keertje fit (Ruben had wat “krampjes omdat hij de volledige rit opgevouwen in het midden had gezeten, maar dat mocht de pret niet drukken). Tel daarbij op dat iedereen volledig geconcentreerd was(vrijdag kregen we nog een waarschuwing mee van Rinke dat we niemand moeten onderschatten) en je hebt alle ingrediënten voor een mooie pot volleybal.
Na een goeie warming up. Waren we klaar om te beginnen. Jelle had voor de verandering weer eens de toss gewonnen we begonnen de wedstrijd met lichte euforie . Onze technische staf bestaande uit Arend-jan en Maarten de Boer had alvast een scoutingsrapport opgesteld waarin stond dat onze tegenstander een lastige service had. Dat was goed terug te zien in de eerste verdere wedstrijd. We begonnen met goede intenties maar zoals Rinke altijd zegt; je moet goed geconcerteerd je taken uitvoeren anders gaat het mis. We speelden dan ook erg slordig en maakte veel eigen fouten. Een licht puntje was Jier die een paar ballen snoeihard inbeukte. gelukkig herstelde we ons op het eind en wonnen de set met 25 – 21. De tweede set begonnen we goed door druk te houden en alles goed uit te voeren. De pass ging echt goed en Jelle kon naar harte lust spelverdelen wat weer leidde tot een paar mooie aanvallen. Een Speciale vermelding is er voor Thomas Robers die tot zijn grote frustratie weinig werd betrokken bij het aanvalspel maar wel een verschrikkelijk harde sprongserve in huis heeft en dat ook even liet zien aan het einde van de set. We wonnen deze set degelijk met 13-25.
De derde set begonnen we moeizaam. We kregen een paar serve series tegen en bij de tegenstander begon het goed te lopen. Waarschijnlijk omdat we de 2e set vrij makkelijk hadden gewonnen was de 3e set de concentratie volledig weg. Dan is het  altijd lastig om de knop weer om te zetten en toch weer goed te gaan spelen. Gelukkig ging de knop wel om aan het eind alleen bleef het goede spel wel weg. Met een paar goede serve series en Yorick “spit on fire” wonnen we de set nipt met 23 – 25.
Het begin van de 4 set was weer slap, gelukkig profiteerde de tegenstander hier niet van en serveerde een volledige rotatie fout waar door we toch op voorsprong kwamen. Jelle had voor deze set aangegeven dat hij last had van zijn knie en prompt vlogen de ballen alle kanten op waardoor jelle’s knie er niet echt beter op werd. gelukkig pakte we het na de openingsfase goed op en gingen zelfs nog even goed spelen, De passjes vielen perfect en Jelle speelde het blok een paar keer weg waardoor steven de bal een paar keer snoeihard insloeg, Helaas konden we het niet langer volhouden dan 10 punten want het einde van de set was weer bedroevend. We wonnen de set met 21-25 Jammer genoeg met slecht spel. Het lukt ons tot nu toe nog niet om tegen de mindere tegenstanders zelf goed te spelen en dat is jammer. Uiteraard kunnen we wel blij zijn met het resultaat en nemen we 5 punten mee naar Enschede!

Door: Jelle en Gerben

Twente JB1 –  Taurus JB1     4-0     (25-10 25-08 25-08 25-09)

Twente JB1 - Taurus JB1

Even lekker een wedstrijdje thuis tegen Taurus. Taurus JB1 stond laatste, dus we verwachte niet veel tegenstand. Eenmaal aangekomen bij de Pathmoshal iets voor half twaalf, was de zaal dicht. Niet echt een goed begin, maar de wedstrijd zou het helemaal goed maken. We zetten en center court op en begonnen vast met het inspelen (mét muziek). We hadden met de coach: Martijn Kwappenberg al van tevoren afgesproken dat als we alle sets de tegenstanders op de tien of eronder hielden, we een taart kregen.
De eerste set ging goed, constant gespeeld en niet veel eigen fouten en ook nog een paar service series. Ook hebben we nog een paar combinaties gespeeld en die gingen héél goed. Robbin beukte ze d’r in! We wonnen de set met 25-10, netje dus. De tweede set begon hetzelfde als de eerste. We speelden ons eigen spelletje, wel een paar eigen foutjes, maar niet echt veel. Taurus bood niet veel tegen stand. Uiteindelijk wonnen we met 25-08, een uistekende score! De derde set. Meestal niet de beste set. De eerste paar punten gingen goed, maar toen kwamen we in een dip. Taurus kwam dichterbij en we dreigden onze taart te verliezen, maar toen kwam er een grote service serie van Robbin van ongeveer 10 punten. Taurus heeft toen in die set nog maar 1 puntje weten te krijgen. Ook de derde set wonnen we met 25-8, alleen nu hebben we minder constant gespeeld. Taurus bleef positief, want ze dachten dat ze de vierde set konden winnen (haha). De vierde set speelden we ook goed de set wonnen we met gemak met 25-9. Kortom: we hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en die taart wel verdiend! Volgende week Sliedrecht, hopelijk wordt het weer zo’n leuke wedstrijd.

Door: Jan-Willem Nijhuis (Mid)