Meisjes B kent spannende en leerzame dag tijdens Open Club

1 januari 1970

 

Meisjes B ( MariekeSchutten,Floor Korf,Tessa Fhij,Minke ter Stal,Aileen Bruins,Lotte van Hes,Anneli van Hes,Simone Hasselerharmen Iris Kromhout v.d Meer) moest afgelopen zaterdag  naar Hoogeveen om tegen Smash-Beilen, Sudosa-Assen,Lycurgus-Groningen en Dynamo-Tubbergen te spelen.
Om 8.15 uur vertrek, iedereen had er erg veel zin in.
Voor de 1e wedstrijd hadden we afgesproken dat we ontzettend ons best zouden doen maar dat we ook zouden gaan genieten van de wedstrijden en alles eromheen.
Alles was een stapje beter,  o.a. 2 scheidsrechters die alles zagen en veel op opstellingsfouten,net-voetfouten enz. letten. Opstellingsbriefjes invullen enz.
De 1e wedstrijd moesten we tegen Smash, een tegenstander die al een wedstrijd had gespeeld tegen Lycurgus. We zouden zeker kansen hebben tegen dit team en dat bleek ook wel in de 1e set.
We stonden 15-18 achter maar wisten goed terug te knokken tot 20-18 en de set met goed spel naar ons toe te trekken met 25-21.
De 2e set ging ook weer gelijk op tot 18-18, toen kregen we 5 punten tegen door enkele pass fouten , helaas konden we dit niet meer goed maken en hebben verloren met 21-25
Direct hierna moesten we tegen Sudosa spelen, een team met veel aanvalskracht en veel lengte.
Het enige devies was knokken voor wat je waard bent en de tegenstander de fouten laten maken.
Dat hebben we in de 1e set goed  gedaan alleen was Sudosa toch te sterk en wonnen met 21-25.
In de 2e set begon de tegenstander pas echt te volleyballen en overklasten ons met 11-25.
Na een wedstrijd rust, wat eten en drinken vol goede moed tegen Lycurgus.
De 1e set was erg spannend en werd net door ons gewonnen 25-23.
In het begin van de 2e set ging het helemaal mis en hadden zo een grote achterstand. Helaas konden we dit niet meer inhalen en verloren deze set met 16-25.
Tegen Dynamo was er nog een kans om 2e in de poule te worden mits we met 2-0 zouden winnen.
We gingen goed van start en stonden met 10-5 voor, Dynamo kwam terug en boven de 20 werd het echt spannend. Beide teams verdedigden  goed en er waren veel lange rally’s.
Helaas verloren we met 28-30.
Dit tot grote teleurstelling van het team.
De laatste set ging dan ook niet erg goed 15-25.
Helaas geen kruisfinale spelen. Maar de meiden hebben hun best gedaan en gestreden voor wat ze waard waren.  We hebben de dag  natuurlijk afgesloten bij de  Mc.Donald.

Meisjes B ( MariekeSchutten,Floor Korf,Tessa Fhij,Minke ter Stal,Aileen Bruins,Lotte van Hes,Anneli van Hes,Simone Hasselerharmen Iris Kromhout v.d Meer) moest afgelopen zaterdag  naar Hoogeveen om tegen Smash-Beilen, Sudosa-Assen,Lycurgus-Groningen en Dynamo-Tubbergen te spelen. Om 8.15 uur vertrek, iedereen had er erg veel zin in. Voor de 1e wedstrijd hadden we afgesproken dat we ontzettend ons best zouden doen maar dat we ook zouden gaan genieten van de wedstrijden en alles eromheen. Alles was een stapje beter,  o.a. 2 scheidsrechters die alles zagen en veel op opstellingsfouten,net-voetfouten enz. letten. Opstellingsbriefjes invullen en ga zo maar door.

De 1e wedstrijd moesten we tegen Smash, een tegenstander die al een wedstrijd had gespeeld tegen Lycurgus. We zouden zeker kansen hebben tegen dit team en dat bleek ook wel in de 1e set. We stonden 15-18 achter maar wisten goed terug te knokken tot 20-18 en de set met goed spel naar ons toe te trekken met 25-21. De 2e set ging ook weer gelijk op tot 18-18, toen kregen we 5 punten tegen door enkele pass fouten , helaas konden we dit niet meer goed maken en hebben verloren met 21-25 Direct hierna moesten we tegen Sudosa spelen, een team met veel aanvalskracht en veel lengte. Het enige devies was knokken voor wat je waard bent en de tegenstander de fouten laten maken. Dat hebben we in de 1e set goed  gedaan alleen was Sudosa toch te sterk en wonnen met 21-25. In de 2e set begon de tegenstander pas echt te volleyballen en overklasten ons met 11-25. Na een wedstrijd rust, wat eten en drinken vol goede moed tegen Lycurgus.

De 1e set was erg spannend en werd net door ons gewonnen 25-23. In het begin van de 2e set ging het helemaal mis en hadden zo een grote achterstand. Helaas konden we dit niet meer inhalen en verloren deze set met 16-25. Tegen Dynamo was er nog een kans om 2e in de poule te worden mits we met 2-0 zouden winnen. We gingen goed van start en stonden met 10-5 voor, Dynamo kwam terug en boven de 20 werd het echt spannend. Beide teams verdedigden  goed en er waren veel lange rally’s. Helaas verloren we met 28-30. Dit tot grote teleurstelling van het team.

De laatste set ging dan ook niet erg goed 15-25. Helaas geen kruisfinale spelen. Maar de meiden hebben hun best gedaan en gestreden voor wat ze waard waren. We hebben de dag natuurlijk afgesloten bij de Mc.Donalds.