Op zoek naar zitvolleyballers

5 januari 2014

Afgelopen zaterdag was er een groot internationaal zitvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Volleer in Leersum. Een mooi toernooi waaraan ook “gelegenheids” teams deelnamen. Hier en daar werd een speler geleend om toch te kunnen spelen. Bij onze vereniging deden we dat ook in de tijd dat we nog competitie speelden. De zitvolleyballers leenden van de staande teams zodat ze konden blijven spelen. Maar helaas te vaak kwam het voor dat de staande spelers hun eigen competitie hadden. Dus moesten we stoppen met zitvolleybal.

Bij de NeVoBo wordt nu de idee opgepakt om toch die spelers die graag willen zitvolleyballen een mogelijkheid te bieden om naast de competitie toch te kunnen spelen. De wijze waarop is zaterdag met een aantal verenigingen besproken. Al snel waren er 8 tot 10 clubs die graag in een soort toernooicompetitie willen spelen. 4/5 zaterdagen (bv. op dagen dat er geen competitie is) een 4- of 3-kamp. Alle deelnemers nemen dan een dag voor hun rekening. Kost minder tijd en spelers van het staand volleybal kunnen dan makkelijker instappen bij zo’n team. En er zijn bij Twente ’05 nogal wat spelers die zitvolleybal leuk vinden.

Hoe het wordt georganiseerd moet nog verder worden uitgewerkt. In ieder geval het initiatief is genomen. En natuurlijk onze vereniging wil deelnemen. Althans dat hebben we geroepen. Als er nog spelers of speelsters zijn die interesse hebben meld het ons dan en waarschuw andere geïnteresseerden. Dat kan bij Henk Dost 0620541765. Bellen dus of schiet hem aan.