Super Zaterdag met gemixed resultaat

Op super zaterdag was het voornamelijk het begin van de volleybaldag dat voor de vreugde wist te zorgen. Dames 1 en Heren 2 wisten beide een zeer goede overwinning te halen in de plaatselijke derby’s. Dames 1 bond met 3-1 het tweede damesteam van Apollo’8 aan de zegekar en Heren 2 kende middels een overtuigende 4-0 weinig problemen met Set Up uit Ootmarsum. Helaas wisten de heren van Webton Twente de dag niet positief af te sluiten. In een zeer matig duel werd er met 3-0 verloren tegen het ijzersterke HVA Volleybal van Ron Zwerver.

Twente ’05 H2 – Set Up ’65 H1     4-0     (25-22, 25-20, 25-15, 25-22)

Deze zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van 2009 op het programma. Dit keer was de Pathmoshal het decor van wat later bleek een wedstrijd met veel emotie, vechtlust en onverklaarbare beslissingen van de scheids.

Wij waren erop gebrand om onze succesreeks een passend slot te geven om zo 2009 in stijl af te sluiten. De eerste set was dit ook goed terug te zien. Op momenten werd er zeer eenvoudig punten gemaakt tegen de gasten uit Ootmarsum. Echter waren het onze fouten die er voor zorgde dat Set Up ’65 mee bleef doen in deze set. Aan het einde van de set werd echter een beslissend gat geslagen welke niet meer werd weggegeven, 25-22.

De 2de set was vrij identiek aan de 1ste set. Geregeld werd er eenvoudig in stand uitgelopen, om deze voorsprong vervolgens gemakkelijk weg te geven. Op de stand van 20-15 werd de Pathmoshal opgeschrikt door het door zijn enkel gaan van Jesper na het blokkeren. Of dit kwam door de aanvaller die dacht dat hij de scherpe bal nog kon halen is niet duidelijk. Wel zijn de eerste berichten niet positief waardoor we Jesper waarschijnlijk voor een lange tijd kwijt zullen zijn. Vastbesloten om deze set binnen te slepen werd de wedstrijd hervat. Steven kwam de lege plek in het veld opvullen. Na enkele moeizame punten werd de set toch binnengehaald met 25-20.

De 3de set werd gestart met maar 1 doel: Deze set vlammen, om zo Set Up ‘65 geen kans te geven om terug in de wedstrijd te komen.. In het begin van de set ging de stand nog redelijk gelijk op. Vanaf 8-8 werden er enkele schitterende punten gemaakt wat ons de ‘Boost’ om te vlammen. Met veel spirit en vechtlust werd er geknokt voor elk punt. Set Up ’65 werd weggeserveerd, en mocht de pass dan toch redelijk liggen, dan hing er wel een blok voor de aanvallers. Met 25-15 werd deze set binnengehaald.

In de 4de set kwam Mark ons in het veld versterken. Mark scoorde meteen enkele punten door de bal hard naar de grond te slaan. De stand in deze set ging lange tijd gelijk op. Op 20-20 kwam Tijmen op de plaats van Maarten. Op zijn serve werd er uitgelopen naar 24-20, waarna de side-out op 24-22 overtuigend werd afgemaakt, 25-22.

Een sterke overwinning. Met name na de tegenslag van Jesper lieten we zien dat er een echt team stond. Er werd gevochten voor elkaar om zo de wedstrijd winnen af te sluiten. De vreugde was helemaal groot toen we zagen dat Peelpush een punt heeft laten liggen, waardoor de achterstand nu nog maar 2 punten bedraagt. Daarnaast is de voorsprong op nummer 3 Flamingo’s gegroeid tot 5 punten.

Begin 2010 zal meteen de weken van de waarheid worden voor ons. Op 9 januari treden we aan tegen Flamingo’s in Gennep. De week erop staat de eerste thuiswedstrijd van 2010 op het programma. Deze wedstrijd zal meteen de kraker van het jaar worden. Twente ’05 – Peelpush, een mooier affiche kan niet worden bedacht. De uitwedstrijd werd jammerlijk verloren met 4-0, na 3 sets telkens miniem te hebben verloren. Aan ons de taak om revanche te nemen. Uiteraard wordt er van u verwacht om hier ook bij te zijn om ons zo te steunen in deze wedstrijd. RTV Oost zal bij deze wedstrijd tevens beelden opnemen om deze later in het sportnieuws te tonen.

Rest ons alleen nog de quote van het weekend: Jier, je komt er zo in, ben je warm? “nee”

Twente ’05 D1 – Apollo´8 D2     3-1     (25-15 25-12 25-13 23-25)

Op zaterdag 19 december 2009 heeft dames 1 haar laatste thuiswedstrijd gespeeld van de eerste helft van het seizoen tegen Apollo 8 uit Borne. Deze wedstrijd was erg belangrijk omdat wij natuurlijk als kampioen de winterstop in wilden gaan.

Je kunt eigenlijk een hele korte samenvatting geven over de wedstrijd. Alles ging goed en zelfs bijna perfect, behalve de laatste set. In de eerste set hadden we direct een voorsprong van 7 punten na een goede serve serie. De pass en set-up lagen goed zodat er makkelijk en goed gescoord kon worden en we de eerste set wonnen met 25-15. Tweede set ging precies hetzelfde als de eerste set. Tevens was de verdediging en blok erg goed zodat Apollo 8 niet meer kon scoren met de aanval. We maakte ook bijna geen eigen fouten. Dit was duidelijk te zien aan de eindstand van deze set. Deze wonnen we met 25-12. De derde set ging precies hetzelfde als de eerste twee sets en deze wonnen we met 25-13. Wat er gebeurde in de laatste set is bij ons niet helemaal duidelijk. Alles wat goed ging in de eerste drie sets was niet meer terug te zien in de laatste set. Deze set ging met een stand van 23-25 naar Apollo 8. Erg jammer maar wel een winst van 3-1. Dit zijn vier punten en betekent dat wij als kampioen de winterstop in gaan met 5 punten voorsprong op de nummer 2.

De eerstvolgende wedstrijd spelen wij tegen Lutheria op 8 januari 2010 om 19.00 uur. Wellicht tot dan.