Twente ’05 H2 pakt 4 punten in Eindhoven

Hajraa H1 – Twente’05 H2     (25-23, 17-25, 15-25, 19-25)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Hajraa op het programma. Voor de kenners onder ons, hoe heet dat ene buitentoernooi ook al weer, wat ook in Eindhoven is …?

De eerste set had Hajraa er duidelijk zin in. Ze zette ons meteen onder druk met hun serve, waardoor wij het in de 1ste set erg moeilijk hadden. Aan het einde van de set kwamen wij goed terug, mede doordat wij zelf ook begonnen om druk op Hajraa te leggen door middel van onze serve. Helaas was dit niet genoeg om de 1ste set nog winnend af te sluiten, 25-23.

De 2de set begonnen we zoals we de 1ste set waren geëindigd, veel druk vanuit de serve. Met name de libero van Hajraa schudde een aantal keren met zijn hoofd na weer een slechte pass. Hierdoor had de spelverdeler vaan maar 1 keuze om een aanvaller aan te spelen. Deze aanvaller(s) kwamen er gaandeweg de set achter dat er met ons blok momenteel weinig mis is. De ene naar de andere killblock kon worden bijgeschreven( ze zouden dat toch eens moeten bijhouden op het wedstrijdformulier). De 2de set werd hierdoor vrij eenvoudig gewonnen met 17-25.

De 3de set was een exact kopie van de 2de set. De druk bleef goed op de passers van Hajraa, waardoor zij vaak geen kans zagen om een 1ste tempo te spelen. De voorsprong werd gaandeweg de set uitbereid tot 10 punten. Het publiek, wat in het begin nog luid aanwezig was, begon ook niet meer te geloven in een stunt van Hajraa. De 3de set komt in de boeken met een 15-25 setstand.

De 4de set wisten we dat we het nog moeilijk zouden krijgen, wanneer we zouden gaan denken dat we er al waren. Desondanks gaven we hier toch aan toe. De servedruk viel weg, waardoor Hajraa veelvuldig kon scoren door het midden. Op 19-20 kwamen er toch wat foutjes bij Hajraa, waardoor we op een 19-24 voorsprong kwamen. Deze werd niet meer weggegeven, waardoor er een verdiende 1-3 winst op het scorebord kwam te staan.

Onze concurrenten (Flamingo’s en Peelpush) wonnen beiden ook hun wedstrijd met 3-1, waardoor het gat met deze koplopers nog steeds 2 punten is. Komende zaterdag (16:30) zal Favorita op bezoek komen in de Diekmanhal. Zij staan momenteel op een knappe 4de plek. Zaak aan ons om ook in deze wedstrijd voor de winst te gaan, zodat we zowel een groot gat slaan met de achtervolgers(nu 9 punten) en mee blijven doen bij de bovenste drie. Voor de winst spelen gaat natuurlijk beter wanneer de tribunes goed gevuld zijn!!!