Twente D1 begint het nieuwjaar sterk met een 4-0 overwinning

Lutheria D1 – Twente’05 D1     0-4     (21-25, 18-25, 15-25, 13-25)

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar kon niet beter eindigen voor ons. Eindelijk weer 4-0 voor Twente ’05 dames 1! Het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden tegen deze tegenstander. Een vrijdagavond speelt toch anders dan de gewoonlijke zaterdag, hierbij was het een uitwedstrijd en de eerste wedstrijd na een zware kerstvakantie.

De eerste set begon aardig, maar Lutheria verdedigde goed en wist de bal steeds in het spel te houden. Halverwege de set werd het nog aardig spannend, omdat wij niet genoeg slimme balletjes speelden, maar er meer op los sloegen. Na de time-out van onze kant wisten we ons meer te concentreren op het slimme spelen en hebben de set gewonnen met 21-25.

De tweede set liep het al een stuk beter, maar de tegenstander bleef goed verdedigen en wist aardig wat punten te scoren via de aanval op het midden waar wij niet echt een weerwoord op hadden. Doordat wij de bal in het spel wisten te houden ging Lutheria uiteindelijk zelf fouten maken en hebben we de set gewonnen met 18-25.

In de derde set begonnen we vanaf het begin goed en halvewege de set werd door Michel gewisseld. Lisa kwam in het veld voor Jolien en Karen kwam in het veld voor Linda en maakte haar rentree naar een tijd van blessureleed. De sfeer in het veld werd steeds beter en aan de kant was het heel gezellig en we wonnen ook nog eens met 15-25.

De vierde set ging makkelijk doordat de tegenstander steeds meer eigen fouten ging maken. Al snel kwam Carien in het veld voor Nadine. In deze set konden we meer variëren in de aanval en hebben zo de set gewonnen met 13-25.

Nu op naar de eerste thuiswedstrijd van dit jaar: a.s. zaterdag om 16:30 tegen de nummer 3 Rosstars D1.