Twente H2 bindt ook Favorita aan de zegekar

Twente ’05 H2 – Favorita H1          (25-22   20-25   25-17   25-21)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Favorita op het programma, een team wat vorig jaar kampioen is geworden in de 3de divisie, en die momenteel keurig in de middenmoot staat. We wisten dat dit een lastige pot kom worden, niets bleek minder waar…

In de 1ste begonnen we goed aan de wedstrijd. Via redelijk spel liepen we toch vrij makkelijk uit naar een 20-14 voorsprong. Op dit moment stokte onze serve/pass/aanval, waardoor wij alle zeilen bij moesten zetten om deze laatste set winnend af te sluiten. 25-22.

Het vervolg van de wedstrijd was niet om veel aandacht aan te besteden. De 2de liep het totaal niet bij ons. Passend werden er veel fouten gemaakt, waardoor het voor de aanvallers moeilijk werd om te scoren. Deze set werd verloren met 20-25.

De 3de set was grotendeels hetzelfde, met als verschil dat wij aan de goede kant van de score zaten. Mede door meer fouten aan Favorita’s zijde konden wij punt voor punt uitlopen. Aan het eind van de set werd dit niet meer uithanden gegeven. 25-17.

Op gebrand om de 4 punten te pakken, begonnen we aan de 4de set. Echter stonden we ook net zo snel met 0-4 achter. Langzaam werd deze achterstand weggewerkt, waardoor het in de 4de lang gelijk op ging. Op 19-19 werd echter een beslissend gat geslagen, waardoor de 4de set ook winnend werd afgesloten, 25-21.

Het was zeker geen goede wedstrijd van onze kant. Het is goed om te zien dat we dan toch in staat zijn om 4 punten te pakken. Zeker omdat Flamingo’s punten heeft laten liggen, waardoor we nu op een mooie 2de plek staan. We hebben nu een paar weken geen wedstrijden, waardoor we in alle rust weer kunnen werken naar het vervolg van de competitie. Die zal zijn op 12 december, uit tegen promovendus Were-DI.