Twente H2 kent ongelukkig begin van 2010

1 januari 1970

Havoc H1 – Twente’05 H2     3-1     (25-21, 25-23, 17-25, 25-22)

Heren 2 is het jaar 2010 ongelukkig begonnen. Vorige week werd in de belangrijke wedstrijd tegen Summa-Peelpush ongelukkig verloren met 4-0. In deze wedstrijd ging het elke set lange tijd gelijk op. Aan het einde van elke set was het echter Peelpush die net het beslissende gaatje wist te slaan. Dit Weekend stond de verre uitwedstrijd tegen Havoc op het programma. Wij waren vastbesloten om tegen Havoc de winst mee te nemen naar Enschede. Dit pakte echter totaal anders uit.

De wedstrijd werd door ons fel begonnen. Al gauw liepen wij een paar punten uit. Rond de stand van 10-13 werd er echter niet doorgedrukt. Aanvallend werd er geen bal meer gescoord waardoor Havoc snel  gelijk kwam en punten uitliep. Met veel vechtlust kwamen wij terug tot 20-19. Op deze stand kwam de wedstrijd echter wel zeker 5 minuten stil te liggen. Guido scoorde een bal overduidelijk. De lijnrechter gaf duidelijk aan dat deze bal in was, evenals de 2de scheidsrechter. De eerste scheidsrechter kende echter een dubbelfout toe, omdat hij ‘vond’ dat het leek alsof de lijnrechter twijfelde. Mocht er een award voor meest resolute lijnrechter zijn, dan zou deze lijnrechter de prijs zeker winnen. Er werd daarom ook niet begrepen wat de scheidsrechter nou precies verstaat onder twijfelen. Discussies tussen beide aanvoerders en de beide scheidsrechters leverden uiteindelijk toch een ‘dubbel’ op. Het volgende punt werd nog wel door ons gescoord, maar toch verloren wij deze set met 25-21.

De tweede set werd er wederom fel begonnen. Desondanks kende deze set eenzelfde beeld als de eerste set. Gaandeweg de set vonden wij vaker het blok van Havoc dan dat er een bal werd gescoord. Op het eind toonde Havoc zich veel feller waardoor zij ook deze set wonnen, 25-23.

In de 3de set werd het goede begin ook gaandeweg de set doorgezet. Havoc had in deze set niets in te brengen en deze werd door ons overduidelijk met 17-25 gewonnen. Het leek alsof Havoc alles had gegeven in de eerste twee sets, aangezien er in de 4de set al gauw een voorsprong van 9-2 op het telbord stond.  Mede door onze eigen fouten en frustraties naar elkaar toe werden er simpel punten weggegeven. Hierdoor kon Havoc weer in de wedstrijd komen. Havoc rook bloed, en met hun ervaring weten zij hoe ze dit perfect kunnen uitspelen. Punt voor punt kwam Havoc dichterbij. Op 24-22 scoorde zij het beslissende punt, waardoor de 3de nederlaag van het seizoen een feit is.

Een nederlaag die eigenlijk niet had mogen gebeuren. Door deze nederlaag staan wij nu op de 3de plek met 3 punten achterstand op Flamingo’s 56. Tegen dit team zullen wij echter nog tweemaal moeten spelen, aangezien de uitwedstrijd tegen Flamingos niet doorging in verband met het weer. Deze wedstrijd zal op 4 februari worden gespeeld in Gennep. Komende zaterdag mogen we weer aan de bak tegen Energo, wat momenteel  op een 5de plek staat. Reden voor u om ons wederom aan te komen moedigen in onze jacht op de eerste overwinning in 2010.