Twente H2 toch echt met winst uit Gemert

Were-Di Heren 1 – Twente ’05 Heren 2     1-3     (21-25 16-25 14-25 26-24)

Na enkele weken rust stond er dit weekend de uitwedstrijd tegen Were-Di uit Gemert op het programma. Dit team is vorig jaar gepromoveerd uit de 3de divisie en bivakkeert momenteel op een keurige 7de plek. Were-Di is een echte knokploeg, die met name in de thuiswedstrijden de punten pakt, zo gezegd door onze coach. We wisten dus dat er strijd moest worden geleverd om onze goede reeks vervolg te geven.

De eerste set werd goed begonnen door de heren van Twente 05. Al gauw werden er een paar punten uitgelopen door enkele killing blocks. Were-Di besloot om het maar met prikballen te proberen, wat zowaar een succes bleek. We hadden geen antwoord op deze vaak gespeelde tactische ballen, waardoor de achterstand al snel was verdwenen. Tot 18-18 ging het hierdoor gelijk op, waarna er door ons een beslissend gat werd geslagen om zo de eerste set met 21-25 naar ons toe te trekken.

Het begin van de 2de set kende hetzelfde beeld. Tot de 12-12 ging de wedstrijd gelijk op. Vanaf dit moment begon het echter te lopen bij ons. Tijmen zorgde er eerst met zijn serve voor dat er werd uitgelopen naar 12-19. Vervolgens vielen er enkele rake klappen te noteren waardoor de 2de set met 16-25 werd gewonnen.

In de 3de set werd er gespeeld met de gastheren uit Gemert.  Met de serve werd er goed druk gezet op Were-Di. De tactische ballen werden ook eindelijk verdedigd waardoor er door de gastheren nog maar sporadisch een punt werd gemaakt. Enkele rally’s werden op magistrale wijze gewonnen wat er voor zorgde dat de drive er steeds meer in kwam. Zelfs een serve van Maarten onder het net door had hier geen invloed op. Deze set werd gewonnen met 14-25, wat ons in ieder geval de overwinning bezorgde.

Aan het eind van de 3de set kwamen Mark en Michael er in voor Arend-Jan en Benno. Met deze wijziging begonnen we ook de 4de set goed. Toch werd er gaandeweg de set slordiger gespeeld door ons waardoor Were-Di ging geloven in een punt. Het publiek ging er massaal achter staan, waardoor het een spannend slot van de wedstrijd werd. Uiteindelijk was Were-Di de gelukkigste met 26-24.

Een goede overwinning, met als minpunt het setverlies. Onze concurrenten(Flamingo’s en Peelpush) voor de bovenste plaatsen speelden tegen elkaar, wat resulteerde in een 1-3 overwinnen voor Peelpush. Hierdoor blijft de achterstand op Peelpush 3 punten.

Op de terugweg bleek maar weer eens dat je met vrachtwagens niet moet spotten. Een echt Need-For-Speed moment toen Mark met z’n gaspedaal een vrachtwagen bij het stoplicht uitdaagde. Deze had echter geen trailer bij zich, waardoor deze met speels gemak onze grote touringbus eruit trok. Bij het afzetten van Mark bij de Grolsch Veste was het totaal geen moeite om met een taxibus dicht bij het stadion te komen, terwijl dit juist voor auto’s was afgezet. Hoogstwaarschijnlijk werden wij aangezien voor een taxibus voor verstandelijk gehandicapten aangezien Steven juist op dat moment zijn gekke 5 minuten had…

Komende week staat de laatste wedstrijd van 2009 op het programma, thuis tegen Set-up ’65 om 16.30 in de Pathmoshal. Wij gaan er vanuit dat u allen in grote getale aanwezig zullen zijn om ons te steunen in onze jacht naar de overwinning. Tot Zaterdag!!