Twente heren 3 wint beker in Rijssen!!

Vandaag heeft heren 3 met een klinkende overwinning beslag weten te leggen op de Regionale Beker. In Rijssen werd om 17:00 uur gestreden tegen de mannen van Bovo uit Aalten. In  de eerste set was er nog sprake van enige spanning, maar een 25-23 bracht de winst naar de Tukkers. De volgende twee sets waren dankzij een sterk collectief optreden een stuk minder spannend en het krachtsverschil was duidelijk! Bij deze willen wij de mannen van heren 3 van harte feliciteren met het pakken van de cup!

Bekerwinnaar: heren 3

Verslag Sport in Twente:

Op de vraag “wie gaat er winnen en waarom” gaven de heren van Twente ’05 een duidelijk, niet mis te verstaan antwoord. “Ja, Twente ’05 heren 3 natuurlijk, mede omdat we niet drie maal in één seizoen van BOVO verliezen” . Dezelfde vraag werd door de tegenstander zeer diplomatiek beantwoord met “Twente ’05 zal zeker gebrand zijn op revanche vanwege de twee eerdere nederlagen in dit seizoen, maar wij maken zeker evenveel kans op winst als  Twente” Om maar aan alle onzekerheid meteen een einde te maken. Twente ’05 kreeg gelijk, met 25-23, 25-19 en 25-16 waren de Enschedeers in drie straight sets de meerdere en mochten zij de beker meenemen.

In de 1ste set leek het er aanvankelijk niet op. Bovo nam een 5-9 voorsprong en het duurde tot 11-11 voordat de stand gelijk was. Drie blokpunten op rij, tweemaal Maarten Bruil en Lee Horsey, tekenden daarvoor. Tot 14-14 ging het gelijk op, toen nam de ploeg van speler, coach Jean-Paul Fox afstand naar 19-14. Geruststellend zou je denken, maar zeven punten in twee serve series aan Bovo kant maakten er 22-22 van. Een blokpunt bezegelde het lot van Bovo, nadat daarvoor twee missers de stand op 24-22 had gebracht.

Twente ’05 haalde hetzelfde kunststukje in de 2de set uit. Bovo kwam na een foutserve op 13-12, maar in één ruk liepen de mannen uit Enschede daarna naar 19-12. Dit verschil kreeg de ploeg uit Aalten niet meer van de bordjes. De eigen foutenlast was daar mede oorzaak van. Na de negentien liet men vijf punten voor Twente ’05 noteren en kon, hoe graag de meegereisde supporters het ook wilden, de kloof niet meer dichten. Het team uit Enschede bleef de baas, maakte minder fouten en schreef terecht ook de 2de set voor zich bij. 2-0, de halve beker was binnen.

In wat achteraf bleek de laatste doorgang te zijn hadden de mannen uit Aalten weinig in de melk te brokkelen. Gertjan Koster rammelde de punten als rijpe appelen van de boom en zorgde met Lee Horsey en Jean-Paul Fox voor een klinkende ouverture van de set. Bij 9-1 was wel duidelijk waar het naar toe zou gaan. Twente ’05 heren 3 zat op rozen of beter gezegd had zich zelf op rozen gespeeld. Het verschil in punten bleef gigantisch, veel te groot om Bovo ook maar één moment de illusie te geven dat er nog wat te halen viel. Met name Roel Westerveld, zeven scores in deze set, deed wat terug, maar het mocht niet baten. 15-5, het blokpunt van Maarten Bruil met één hand, 18-8 en 22-11 waren standen, die niets aan onduidelijkheid te wensen overlieten. Er werd nog gespeeld, maar de beker was al in bezit van Twente ’05 heren 3. Met 25-16 werd het definitief. Bovo moest met de medaille genoegen nemen, Twente ’05 kwam de belofte uit het tribune blaadje na, omdat ze niet driemaal in één seizoen van Bovo wilden verliezen. En op deze winst was niets af te dingen.