Twente’05 2 met uitoverwinning naar 3e plek!

Energo H1 – Twente ’05 H2     1-3     21-25 25-19 19-25 23-25

Gisteren stond de 2de uitwedstrijd  van het seizoen op het programma. De eerste uitwedstrijd ging ondanks goed spel toch verloren met 4-0. Aan ons de taak om in deze 2de uitwedstrijd toch een andere score op het scorebord te krijgen. Gemotiveerd gingen we in de bus naar Beers onder de beats van DJ Reinders.

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd; heerlijke killblocks, prachtige aanvallen en sterke services brachten ons gauw op een 19-9 voorsprong. We begonnen zoals we het met elkaar hadden afgesproken, en ook aan de kant werd er vanaf het begin feest gevierd. Op deze stand haperde de Twentse machine echter, waardoor we nog alle zijlen bij moesten zetten om deze set met 21-25 te pakken.

In de 2de set konden we geen vuist maken. Er was geen servicedruk, de pass kwam op momenten niet aan en dan hebben we het moeilijk met aanvallen. Energo speelde vrolijk verder zoals ze de eerste set hadden afgesloten. Dit resulteerde dan ook in een 25-19 setstand, 1-1. De 3de en 4de set waren redelijk identiek. Telkens liepen we een paar punten uit door goed spel, om vervolgens weer kinderlijk eenvoudig 4 punten weg te geven. In de 3de set bracht dit echter nog geen problemen op. In het midden van de set werd er een kleine voorsprong opgebouwd, welke niet meer werd weggegeven, 19-25. In de 4de set waren beide teams er op gebrand om deze te winnen. De goed gevulde tribunes lieten zich duidelijk horen, wat de tegenstander toch sterker maakte. Aan het einde van de set kwam Energo met 23-20 voor. Door goed druk te houden met de service, een paar blocks en fouten van de tegenstander werd de 25 als eerste bereikt door Twente 05, 23-25.

Een goede overwinning, ondanks het toch wisselvallige spel. Op momenten wordt er heerlijk gespeeld, en kunnen we elke tegenstander ons spelletje opleggen. Echter zijn er ook nog vaak mindere periodes, waarin we toch nog te weinig punten scoren om mee te blijven doen in de set. Met die gedachte gaan we volgende week op bezoek bij Hands up, waar we wederom voor de overwinning zullen gaan. Pluspuntje van de dag was toch Mark Veneberg. Eind van de 2de set kwam Mark er in, en liet gedurende de rest van de wedstrijd het publiek stil worden met enkele killblocks en prachtige aanvallen. Het was hem, met zijn stalen gezicht,  bijna nog gelukt om de tegenstander een netfout aan te smeren…