Verlies met 4-0 voor Dames 1

4 maart 2013

“We gingen zaterdag op bezoek bij Orion. Een team dat strijdlustig is en duidelijk nog voor de titel gaat. Wij hadden de thuiswedstrijd nog met 3-2 gewonnen en wisten dat het in Doetinchem een moeizame wedstrijd zou worden. We gingen wel met goede moed de wedstrijd in gezien de prestaties van de laatste weken. We begonnen met Janneke den Butter en Bente Langedijk aan de buitenkant. Ashley Smeets startte op de spelverdeling en Romee Polman op de diagonaal. De middens waren Sanne de Kinkelder en Lisa Slomp, die in het achterveld werden ondersteund door Evelien Rouwenhorst.

De start was goed en veelbelovend. We kwamen enkele punten voor door goed spel en hielden dat vol tot aan de negentien. Toen hadden we een mindere periode. Mede door goede serves en mooie afwisseling op de middenpositie van Orion wisten ze de set met 25-20 te winnen.

Orion zette de tweede set de druk door. We werden vooral passend onder druk gezet en wisten in de vervolgactie niet het verschil te maken. Babs Oude Hampsink werd gewisseld voor Bente Langedijk. Romee schoof mee in de pass. We kregen iets meer grip maar konden alleen maar volgen. Orion haalde de set met 25-16 binnen.

Sanne de Kinkelder werd gewisseld voor Tessa Fij die aan haar laatste wedstrijd van het seizoen bezig is. Komende week stapt ze op het vliegtuig naar Zuid Amerika waar ze tot rond de zomervakantie zal verblijven. Net als de eerste, speelden we de derde en vierde set niet echt slecht maar werden we gewoon overbluft door een beter Orion (25-23 en 25-21).

De derde set viel het kwartje de Doetinchemse kant op en de vierde set was weer een kopie van de eerste. Tot aan de twintig waren wij de bovenliggende partij maar moesten in het laatste deel toch de meerdere erkennen in Orion. We verloren maar hebben toch redelijk gespeeld. Voor het gevoel hadden we minimaal een punt verdiend, maar kregen er geen. Ook dat is sport.

We hebben de laatste tijd weinig aan teamtraining kunnen doen en sommige speelsters hebben weinig trainingsuren kunnen maken door allerlei redenen. Hierdoor zie je dat het soepele samenspelen wat onder druk komt en de foutenlast hoger ligt dan normaal, zeker tegenover een goed spelend Orion. Ons team is sinds eind van het vorig kalenderjaar van 12 naar 8 speelsters teruggelopen.
Twee hebben of gaan het land verlaten (Sanne Siebers en Tessa Fij) en twee zitten langdurig in de lappenmand (Nadine Molkenboer en Karen Jongman). Bente Langedijk en Irene Huitink zullen vanuit de jeugd en Suzan Vunderink vanuit het tweede damesteam het team de komende weken versterken. Te beginnen met zaterdag. Dan spelen we om 16:00 in Enschede de wedstrijd tegen Boemerang.

@Vizieropvolleybal.nl