Verslag Heren 1 tegen Cito

10 december 2013

We hadden afgesproken ons te richten op onze eigen taken. Dit keer was Steven de Boer en Tiemen Huiting van het 2e team ter ondersteuning aanwezig. We begonnen de 1e set slecht. Cito liep zonder veel druk naar een ruime voorsprong. Met name passend hadden we veel problemen met de strakke floatserve. Gedurende de set kwamen we er langzaam in. 6 netfouten hielpen niet echt. Het zijn immers directe punten. De set ging dan ook relatief eenvoudig naar de mannen van Paul van der Ven.

In de 2e set haakten we vanaf het begin aan. Binnen het team hadden we wat posities omgezet. Steven de Boer ging op diagonaal spelen, Pim Heurman ging op de passer/loper positie voor Robin van der Meulen. Er was meer duidelijkheid en we deden volop mee. We bleven mee volleyballen. We kwamen ongeveer gelijk bij de 20. Cito had een time-out nodig om zaken recht te zetten. Op dat moment vielen we terug in oude fouten. Boven de 20 presteerden we het opnieuw om 2x fout te serveren. Het gevolg was dat Cito er met de set vandoor ging.

De 3e set gaf een soortgelijk beeld. Cito bepaalde het spel en wij deden mee. Er werd hard gewerkt en er waren diverse momenten dat we in staat waren om de Zeister ploeg wat pijn te doen. De foutenlast ging naar beneden en we pakten een aantal mooie blokpunten mee. Cito was de dominante ploeg en terecht pakten zijn ook de 3e set en dus de duidelijke winst.

We hebben gespeeld naar vermogen. Cito is een meer ervaren ploeg met veel begin dertigers. Daar komen wij voorlopig niet aan. Het was goed om te zien, dat de teamsfeer weer terug was en dat er voor elkaar gewerkt werd. We zullen het eerst bij ons zelf moeten zoeken. Dat geldt ook voor de komende wedstrijd tegen de koploper.

Henk Goor