Vijfde vijfsetter voor Dames 1

21 november 2012

“Van de acht competitiewedstrijden hebben we veel vijfsetters gespeeld. Afgelopen zaterdag was het de vijfde en dat geeft al aan dat we nog te wisselvallig zijn. We speelden in Eibergen de wedstrijd tegen Boemerang. We stonden gelijk op de ranglijst en hadden aan beide kanten te maken met enkele blessures. Aan onze kant doen Nadine Molkenboer en Evelien Rouwenhorst (beide knie) zeker tot aan de kerst niet mee. Voor aanvang van de wedstrijd kwam daar aanvoerdster Janneke den Butter bij. Vorige week speelde ze al met pijn en nu hebben we voor aanvang van de wedstrijd de verstandige keus gemaakt om niet te spelen. Betekende dat we op de buiten en diagonaal de helft van het aantal beschikbare speelsters misten en op deze plekken geen wisselmogelijkheden hadden.

We begonnen de wedstrijd met Sanne Siebers en Romee Polman aan de buitenkant, Babs oude Hampsink op de diagonaal. Loes Boone op de spelverdeling, Lisa Slomp en Sanne de Kinkelder op midden en Karen Jongman op de liberoplek. De eerste set begonnen we voortvarend en hielden vanaf het begin druk op het spel van Boemerang. Mede door het laag houden van het foutenpercentage wonnen we de set met 21-25. De tweede set gaf hetzelfde beeld en richting het einde van de set stonden we 16-19 voor. Toen stokte het een aantal punten en lieten we de set onnodig glippen met 25-20.

Win je deze set dan speel je een heel andere wedstrijd. Ik plaats daarvan lieten we Boemerang in het spel komen. De derde set kwam Ashley Smeets in het veld voor Loes Boone. De set ging gelijk op met als gelukkige winnaar Boemerang (25-23). De vierde set hadden we in het eerste deel moeite om de teleurstelling van het verlies in de derde set opzij te zetten.

We knokten ons knap terug en sleepten een verlenging uit het vuur (20-25). Vervolgens was het Boemerang die als eerste naar de vijftien wist door te drukken (15-10). Voor de neutrale toeschouwer was het in ieder geval een mooie pot met veel spanning. Wij aanvaarden met gemengde gevoelens de terugreis. Met de nodige blessures toch punten meegenomen uit Eibergen of moesten we juist balen dat we niet meer punten hebben meegenomen. Het is altijd lastig spelen in Eibergen. Veel publiek dat op een mooie manier achter de thuisploeg staat.

Aangezien we gekozen hebben om niet aan de beker mee te doen hebben we een weekendje rust. Kunnen we weer bijtanken van de vele vijfsetters en kunnen de blessures en pijntjes weer helen. Zaterdag 1 december spelen we om 16:00 in de Pathmoshal te Enschede. Kijken of dan tegen VoCASA2 in positieve zin de reeks van vijfsetters kunnen doorbreken.”

@Vizieropvolleybal.nl